Muis-Teardown

Een kijkje in de nieuwe Magic-accessoires van Apple

iFixit haalt de Magic Trackpad 2, Magic Mouse 2 en het Magic Keyboard uit elkaar om te zien wat erin zit, en hoe gemakkelijk te repareren zijn. Wat zit er onder het strakke witte uiterlijk verstopt?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Muis-Teardown

iFixit heeft het er maar druk mee. Ze hebben hun teardown van de nieuwe iMac nog maar net achter de rug en zijn meteen doorgegaan met de nieuwe accessoires die daar bij horen. Hierdoor komen we meer te weten over de Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 en Magic Keyboard en hoe makkelijk (of moeilijk) ze te repareren zijn.

Uit de teardowns blijkt dat de drie nieuwe Mac-accessoires van Apple nogal wat overeenkomsten hebben. Zo zijn ze voorzien van dezelfde chips en lithium-ion batterijen. Vergeleken met de eerdere muizen en toetsenborden van Apple zijn er wel verschillen. Bij de Magic Mouse 2 zijn de twee grootste verschillen de ingebouwde accu en de Lightningpoort waarmee je de batterij weer oplaadt.

Keyboard-teardown

Magic Trackpad 2 is vooral groter

Opvallend genoeg heeft de Magic Trackpad 2 een chip die Bluetooth 3.0 ondersteunt, terwijl je er alleen een Mac met Bluetooth 4.0 aan kunt koppelen, zo schrijft iFixit.

Het zal je niet verbazen dat de tweede editie van het Magic Trackpad verder veel overeenkomsten met het Force Touch trackpad van de MacBooks vertoont, zoals de Taptic Engine. Het (letterlijk) grote verschil is natuurlijk dat het Magic Trackpad 2 een stuk groter is.

Het Magic Keyboard heeft wel iets weg van het toetsenbord dat je in de nieuwe 12-inch MacBooks tegenkomt, inclusief het gegeven dat de toetsen wat lager in de behuizing liggen.

Trackpad-teardown

De toetsen beter bekeken

Ze maken echter geen gebruik van het nieuwe vlindermechanisme maar van een aangepaste schaartechniek die ook in de vorige toetsenbordje (Wireless Keyboard) zat. De afzonderlijke toetsen hebben maar 1 millimeter de ruimte om ingedrukt te worden.

Het veelvuldige gebruik van lijm en soldeersel zorgt ervoor dat alle drie de accessoires knap lastig te repareren zijn zonder beschadigingen achter te laten. Ze krijgen dan ook maar een iFixit repairability score van 3 uit 10.

De drie teardowns van iFixit zijn hier, hier en hier terug te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2015, 22:54
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen magic keyboard, magic mouse, magic trackpad, teardown

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.