Apple-TV-4-teardown

Teardown: nieuwe Apple TV blijkt makkelijk te repareren

iFixit heeft de vierde generatie Apple TV uit elkaar gehaald en hun bevindingen op een rijtje gezet in een teardown. Waarom is de Apple TV 4 groter dan zijn voorgangers?

iFixit-Teardown-Apple-TV-4
Als je vroegtijdig een vierde generatie Apple TV in handen krijgt, haal je hem natuurlijk direct uit elkaar. Wij zijn blij dat de mensen van iFixit die taak op zich nemen. Onder de matzwarte bovenkant van de nieuwe Apple TV gaat namelijk weer heel wat techniek schuil, zo blijkt uit deze teardown.

Dankzij iFixit weten we nu waarom de vierde Apple TV een stuk groter is dan zijn voorganger. De grote heat sink die het kastje koel moet houden, neemt namelijk heel wat ruimte in beslag. Dit is met afstand het grootste onderdeel van de vierde generatie Apple TV. De nieuwe A8-chip met 2GB RAM is ook goed te zien op de foto’s van de teardown.

Apple-TV-4-teardown

Apple TV 4 goed te repareren

Ook de afstandsbediening blijkt verrassend gemakkelijk open te maken, dankzij een kier die onder het touchpad zit. De batterij is simpel te verwijderen uit de afstandsbediening, wat de batterij relatief gemakkelijk te vervangen maakt. De accu heeft een capaciteit van 410 mAh en moet het volgens Apple maanden volhouden.

Uit de teardown van iFixit blijkt dat zowel de Apple TV als de bijbehorende afstandsbediening gemakkelijk uit elkaar te halen zijn. De nieuwe Apple TV scoort een 8 uit 10 op het gebied van repairability, wat betekent dat hij relatief gemakkelijk te repareren is. Dit is vooral te danken aan het feit dat de meeste onderdelen makkelijk te vervangen zijn. De volledige teardown is te vinden op iFixit.

Teardown-Apple-TV-Remote

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2015, 16:43
Categorie Apple
Onderwerpen apple tv, teardown

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.