iphone-6s-kleuren

Dit vindt de Amerikaanse pers van de iPhone 6s

Want vindt de Amerikaanse pers van de nieuwe iPhones? We zetten de eerste impressies op een rij in deze round-up.

iphone-6s-rijtjeDe iPhone 6s-verkoop gaat op vrijdag van start in het buitenland, maar de pers (en een enkele geluksvogel) hebben de iPhone nu al in handen. Wat vinden ze er van? Dat is vanaf vandaag te lezen in een aantal recensies. De Amerikaanse media neemt de iPhone 6s en iPhone 6s Plus hierin uitgebreid onder handen, om nu alvast te oordelen of je hem moet kopen. We zetten een aantal van deze reviews op een rij.

Het zijn voornamelijk websites in de Verenigde Staten die hun besprekingen hebben gepubliceerd vandaag. De meeste journalisten krijgen een nieuwe iPhone op de dag van de verkoop, maar een aantal van de grootste websites mogen vaak iets eerder aan de slag.

The Verge is in elk geval razend positief:

Denk je er over om een nieuwe telefoon te kopen, en heb je iets ouders dan een iPhone 6? Dan moet je een iPhone 6s Plus kopen. Het is de beste iPhone die Apple ooit heeft gemaakt, en ook de beste telefoon op de markt. Upgrade je van een iPhone 5s of ouder, dan zal je worden weggeblazen.

Mashable is ook enthousiast, maar dan vooral over de nieuwe 3D Touch-functie:

Zodra je 3D Touch hebt gebruikt, zal je hier nooit meer mee willen stoppen. Ik voelde me verdwaald toen ik terugging naar de iPhone 6, omdat ik op dat punt 3D Touch al een tijd had gebruikt.

Volgens The Wall Street Journal duurt het wel even totdat 3D Touch goed in de vingers zit:

Ik moest mijzelf er aan herinneren om 3D Touch te gebruiken, maar na twee weken maakte ik er op natuurlijke wijze gebruik van. In de Mail-app druk ik nu stevig op een bericht om hem te previewen, om hem daarna opzij te vegen om te verwijderen. Ik vind het geweldig hoe je een link ingedrukt kan houden om een voorvertoning te zien, zonder een app te verlaten.

Ook Pocket-lint is positief over 3D Touch:

Wij denken dat 3D Touch een geweldige toevoeging is – al moet je hiervoor wel de manier waarop je de iPhone gebruikt compleet veranderen. De moeite die hiervoor vereist is, is echter geen verspilling. 3D Touch zit slim in elkaar. We zijn dan ook ontzettend benieuwd hoe ontwikkelaars hier gebruik van zullen maken. Onder andere Facebook heeft al beloofd dit te doen.

YouTuber Casey Neistat kreeg ook een iPhone 6s mee naar huis, zodat hij in onderstaande video de 4K-camera kon testen:

Buzzfeed schrijft het volgende over Live Foto’s.

Ik vermoed dat Live Foto’s de Photo Booth (Mac-app red.) van deze generatie worden. Statische foto’s zijn zo 2013. Microvideo’s via Snapchat en Vine het het hippe nieuwe ding. Tieners leven nu voor de hoofdletter M Momenten. De grappige, willekeurige momenten waar niemand op let. En Live Foto’s gaan precies dat vastleggen.

Niet iedere Live Photo zit meteen leuk in elkaar, zo blijkt uit de review van New York Times:

Het maken van Live Foto’s vereist enige oefening. Als je de camera vlak voor of na het maken van een foto beweegt, zal deze beweging in de animatie worden getoond. Hierdoor zijn een aantal van mijn Live Photos verpest. Apple zegt van plan te zijn om dit in een latere update aan te passen. Hierdoor zouden snelle bewegingen niet meer worden getoond.

Dit zijn nog maar de eerste besprekingen van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. In de komende dagen zullen er nog veel meer impressies online verschijnen, al helemaal als de verkoop op vrijdag van start gaat. Uiteraard zullen wij de nieuwe iPhones ook uitgebreid onder handen nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2015, 15:17
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.