Pixelmator Photo

Pixelmator Photo voor iPad vanaf nu te bestellen, verschijnt 9 april

Foto’s mooier maken met machine learning
De ontwikkelaars van de app Pixelmator gaat op 9 april een nieuwe iPad-app uitbrengen die alle fotobewerking van de desktop naar de iPad brengt. Pixelmator Photo voor iPad maakt daarbij gebruik van machine learning. De app is nu alvast te bestellen.

Update 3 april 2019: Het team van Pixelmator heeft laten weten dat de app vanaf volgende week 9 april beschikbaar is. Je kan de app nu alvast pre-orderen via de App Store. Als je de app nu alvast besteld, bespaar je ook nog wat centjes. De app kost nu in de pre-order €4,49. Zodra de app beschikbaar is, moet je €5,49 betalen. Door de app alvast te bestellen wordt hij automatisch gedownload zodra hij beschikbaar is.

Om de app te kunnen gebruiken, heb je dus wel een iPad nodig. Vooralsnog komt er geen iPhone-versie, omdat Pixelmator Photo volop gebruikmaakt van het grotere iPad-scherm. Elke iPad Pro wordt ondersteund, net als de 9,7-inch iPad en de nieuwste iPad Air 2019 en iPad mini 2019.

Oorspronkelijk artikel

Pixelmator Photo voor iPad

Nu Photoshop naar de iPad komt, zien makers van andere fotografie-apps voor de iPad de bui al hangen. Pixelmator bestond al voor de iPad, maar daarnaast komt er nu een speciale app voor fotografen. Met Pixelmator Photo kun je RAW-foto’s van meer dan 500 professionele camera’s bewerken op een niet-destructieve manier. Het origineel blijft daarbij bestaan.


Met twee Pixelmator-apps wordt het wel wat lastiger kiezen. Pixelmator is bedoeld voor alles rondom het maken en bewerken van foto’s, terwijl Pixelmator Photo is bedoeld voor het aanpassen ervan. Je kunt de helderheid, belichting en verzadiging veranderen met functies als levels, curves, grain en dergelijke. Ook zitten er Repair- en Crop-tools in om je perfecte foto te maken. Je kunt vlekjes wegwerken, tanden witter maken en zelfs complete objecten uit de foto weghalen.

Pixelmator Photo voor iPad

De app maakt gebruik van CoreML, waarbij machine learning wordt gebruikt voor allerlei functies. Zo geeft machine learning je suggesties hoe je het beste een foto kunt croppen. Wil je de beeldverhouding wijzigen, dan helpt Pixelmator je daar ook bij.

Pixelmator Photo voor iPad

De makers hebben de app getraind met 20 miljoen professionele foto’s, om te leren hoe belichting, witbalans en kleuren normaal gesproken uit de verf komen op een foto. Dit maakt het mogelijk om met de ML Fix-functie opnieuw machine learning te gebruiken om een foto automatisch en snel een oppepper te geven. Je kunt met vooraf gekozen instelling je foto ook allerlei effecten geven, bijvoorbeeld van een oude film, zoals Kodak Porta, Fujifilm Superia en Ilford HP5. De app komt nog dit jaar beschikbaar voor de iPad, voor een nog niet nader bekendgemaakte prijs.

Je kunt hier een preview bekijken. Het design van die webpagina doet ons denken aan een ander bedrijf waar we regelmatig over schrijven…

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 03 april: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd voor start van de pre-order.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 april 2019 om 13:12
Onderwerp
Categorie
Apps
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.