Pixelmator Photo

Pixelmator Photo voor iPad maakt je foto’s mooier met machine learning

De ontwikkelaars van de app Pixelmator gaat een nieuwe iPad-app uitbrengen die alle fotobewerking van de desktop naar de iPad brengt. Pixelmator Photo voor iPad maakt daarbij gebruik van machine learning.

Pixelmator Photo voor iPad

Nu Photoshop naar de iPad komt, zien makers van andere fotografie-apps voor de iPad de bui al hangen. Pixelmator Pro bestond al voor de iPad, maar daarnaast komt er nu een speciale app voor fotografen. Met Pixelmator Photo kun je RAW-foto’s van meer dan 500 professionele camera’s bewerken op een niet-destructieve manier. Het origineel blijft daarbij bestaan.

Met twee Pixelmator-apps wordt het wel wat lastiger kiezen. Pixelmator Pro is bedoeld voor alles rondom het maken en bewerken van foto’s, terwijl Pixelmator Photo is bedoeld voor het aanpassen ervan. Je kunt de helderheid, belichting en verzadiging veranderen met functies als levels, curves, grain en dergelijke. Ook zitten er Repair- en Crop-tools in om je perfecte foto te maken. Je kunt vlekjes wegwerken, tanden witter maken en zelfs complete objecten uit de foto weghalen.

Pixelmator Photo voor iPad

De app maakt gebruik van CoreML, waarbij machine learning wordt gebruikt voor allerlei functies. Zo geeft machine learning je suggesties hoe je het beste een foto kunt croppen. Wil je de beeldverhouding wijzigen, dan helpt Pixelmator je daar ook bij.

Pixelmator Photo voor iPad

De makers hebben de app getraind met 20 miljoen professionele foto’s, om te leren hoe belichting, witbalans en kleuren normaal gesproken uit de verf komen op een foto. Dit maakt het mogelijk om met de ML Fix-functie opnieuw machine learning te gebruiken om een foto automatisch en snel een oppepper te geven. Je kunt met vooraf gekozen instelling je foto ook allerlei effecten geven, bijvoorbeeld van een oude film, zoals Kodak Porta, Fujifilm Superia en Ilford HP5. De app komt nog dit jaar beschikbaar voor de iPad, voor een nog niet nader bekendgemaakte prijs.

Je kunt hier een preview bekijken. Het design van die webpagina doet ons denken aan een ander bedrijf waar we regelmatig over schrijven…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2018, 15:35
Categorie Apps
Onderwerp pixelmator

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.