T-Mobile wil vergoeding van Apple en Google voor dataslurpende diensten

Deutsche Telekom-topman René Obermann is in onderhandeling met Google. Hij hoopt extra geld te kunnen vangen voor data-intensieve diensten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

video iphoneHet moederbedrijf van T-Mobile wil geld zien voor diensten die veel data verbruiken op smartphones. Topman René Obermann zegt in gesprek te zijn met Google om te praten over een vergoeding voor bijvoorbeeld muziek- en videodiensten. T-Mobile krijgt door diensten zoals YouTube te maken met extra dataverkeer en daardoor extra kosten. Obermann denkt ook geld te kunnen halen bij Apple. De iPhone staat altijd bovenaan in ranglijstjes bij smartphones die de meeste mobiele data verbruiken.

Het is volgens Obermann voor de hand liggend dat Google en andere partijen moeten gaan betalen. Het kost T-Mobile namelijk geld om deze gratis diensten door te geven aan de gebruikers. Maar Obermann vergeet wellicht dat hij dankzij die smartphones veel duurdere toestellen kan verkopen.

Obermann heeft een nieuw verdienmodel voor mobiel internet voor ogen. Als zijn bedrijf een hoge kwaliteit van de overdracht aanbiedt, moet dat ook “gedifferentieerd geprijsd zijn”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2010, 19:40
Categorie Providers
Onderwerpen apple, google, t-mobile, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.