Gerucht: Apple stemt productie af op wachtlijsten (VS)

Apple zou dit weekend starten met wachtlijsten voor de iPhone 4 en iPad. Het is de bedoeling om de wachtlijsten beter af te stemmen op de vraag.

apple store drukteEen bron binnen Apple heeft BGR verteld dat Apple vanaf dit weekend in de VS begint met het aanleggen van een nieuw type wachtlijsten. Kun je in de winkel niet de iPad of iPhone 4 krijgen die je zoekt, dan biedt Apple de mogelijkheid om je naam op een ‘Priority List’ te laten zetten. Je geeft daarbij aan welk model je wilt hebben. In de productieketen wordt daarop meteen ingespeeld.

De nieuwe werkwijze zou vanaf dit weekend van start gaan en is bedoeld om de huidige wachtlijsten weg te werken. In de VS zouden per winkel tussen de 500 en 1.500 klanten op de wachtlijst voor een iPhone 4 staan en nog eens 250 tot 750 mensen per winkel die op een iPad wachten.

De Apple-winkels gaat op zondag extra vroeg open om de toestroom van klanten voor deze nieuwe wachtlijsten te kunnen verwerken. Er worden toestanden verwacht zoals op de lanceerdata van de iPhone gewend zijn. Als Apple de wachtlijsten wegwerkt levert dat tussen de 500.000 en 1 miljoen extra verkochte iOS-apparaten op. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers gaf Apple afgelopen dinsdag aan, dat ze de vraag nauwelijks aankunnen. Apple kan de iPhones en iPads niet snel genoeg produceren.

AT&T heeft laten weten dat ze in het vorige financiële kwartaal 3,2 miljoen iPhones hebben geactiveerd. Ook lieten ze weten dat de vraag naar de iPhone 4 tienmaal (!) zo hoog was als de vraag naar de iPhone 3GS, vorig jaar. Ook heeft AT&T relatief veel nieuwe klanten ingeschreven: Apple leverde AT&T maar liefst 860.000 nieuwe klanten op.

Tipgever: Quenton

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2010, 17:47
Categorie Apple
Onderwerpen apple, voorraad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.