Reacties voor: T-Mobile: MMS op de iPhone vanaf 17 juni, prijzen iPhone 3G S nog niet bekend

T-Mobile heeft via haar Twitter-account laten weten dat de prijzen van de iPhone 3G S voorlopig nog niet bekend zijn. Wel komt MMS vanaf 17 juni meteen beschikbaar, voor iedereen die iPhone OS 3.0 installeert.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:
99 reacties
 1. Een waarom valt dit niet binnen de bundel. Wat een geld volwen voor het rotte netwerk dat ze leveren. Ik had liever 1MMSje is 2,3,4 smsjes gezien!

 2. Te duur, je kunt het net zo goed mailen, dan kost het alleen niets. Eigenlijk is mms ook een naar mijn mening overbodige optie die ik toch nooit gebruiken ga.

 3. Ik vind het stom dat ze die dingen niet los verkopen

 4. Tss, belachelijk. Kunnen ze niet dezelfde regel hanteren als mobistar: 1 mms = 2 sms…

 5. Waarom zou je een MMS sturen terwijl je een foto of iets anders zonder extra kosten naar iemand kan mailen?

 6. en is het al bekend of ze met een upgrade plan komen (of niet..) voor mensen met een 3G? 🙂

 7. 😮 is dat niet een beetje prijzig ? 50 cent voor een mms.

 8. Ik heb 3.0 lopen en MMSen werkt goed.
  Het is alleen erg duur zo ja, mailen is dan goedkoper. Maar soms is MMSen wel veel handiger.

  Tobben..

 9. Een upgrade plan, om nog 2 jaar langer vast te zitten aan dat netwerk :P. Nee dank je.

 10. 50 eurocent per mms?
  ze zijn gek!

 11. En abonnees die reeds al een iPhone 3G bezitten en willen upgraden? Ik vind dat ze de early adaptors wel héél erg hard laten zitten. Erg onprofessioneel voor een bedrijf die de early adaptors eerst met heel veel problemen heeft opgezadeld.

 12. Ik heb ook nooit begrepen waarom mensen MMS versturen opbern toestel met onbeperkt internet!

 13. Dit lijkt mij een aanpassing van het bestaande abonnement; er zijn dus mogelijkheden om onder de voorwaarden van tmobile uit te komen…

 14. Ik betaal bij VF ook 50ct voor MMS. Ik vind het erg handig en gebruik het regelmatig. Vooaral naar contacten die geen email mogelijkheid hebben (op hun telefoon) of die niet gebruiken (en dat zijn er nog aardig wat)

 15. mms is een mislukte uitvinding, doe mij maar e-mailen.:P

 16. Mms is zoooo 2006

 17. Toch eens iets, dat de belgen,
  beter hebben geregeld, dan de nederlanders!
  Gewoolijk is het juist andersom

 18. prijzen van T-Mobile zijn wel degelijk bekend…

 19. Vertel!

 20. Ik begrijp niet waarom zo veel mensen lopen te zeuren om een upgrade van hun iPhone. Als klant heb je toch met je volle verstand een abonnement voor twee jaar afgesloten met de wetenschap dat er volgend jaar een nieuwe iPhone zou uitkomen.

 21. welke prijzen van 3GS?

 22. Voor hen die niet per ongeluk willen MMS-en. Dit kan in OS 3 makkelijk uitgezet worden via Instellingen -> Berichten.

 23. Origineel geplaatst door Spa
  Ik begrijp niet waarom zo veel mensen lopen te zeuren om een upgrade van hun iPhone. Als klant heb je toch met je volle verstand een abonnement voor twee jaar afgesloten met de wetenschap dat er volgend jaar een nieuwe iPhone zou uitkomen.

  Precies nokia brengt bijna elk uur een nieuw toestel daar kan je toch ook niet over ……

 24. Heel veel mensen schreeuwde moord en brand omdat MMS niet in de opties van de iPhone zat. Nu is het meegenomen en dus mogelijk en is het te duur 😉 Heb nog nooit 1 MMS verstuurd dus zal het ook niet gaan gebruiken. Liever mail ofzo.

 25. Ja ja, voor MMS moet je grof betalen terwijl je met gratis email aanzienlijk meer mogelijkheden hebt en kan versturen… Ik zou zeggen, als je zonodig een plaatje wil verzenden, gebruik gewoon email.

 26. Grappig, maar elk groot bedrijf werkt tegenwoordig op deze manier: Als er omzet te behalen is dan zorgt men wél meteen dat alles werkt. Moeilijke upgrade-constructies met gesubsidieerde iPhones gaat men natuurlijk NIET meteen regelen, en tethering al helemaal niet: dat kost geld, en klanten pleasen is er anno 2009 echt niet meer bij: straks betalen we ook nog per minuut…kassa.

  En wanneer stuur je nou zo’n peperdure MMS als je flat free internet hebt? Dat doe je als je iemand met een Nokia ofzo toch een plaatje wilt tonen. Deze mensen hebben meestal wel internet op hun tjokvolle supertelefoon maar het werkt zo lomp en onhandig dat ze er na verloop van tijd mee stoppen. En daar verdient T-Mobile dan weer vijftig centen aan…

 27. Origineel geplaatst door william
  prijzen van T-Mobile zijn wel degelijk bekend…

  waar heb je het over?

 28. Origineel geplaatst door wicked
  welke prijzen van 3GS?

  zelfs als je de titel alleen had gelezen wist je het antwoord hierop…

  OT: leuk dat het direct beschikbaar is! Mobistar zal wel achterop liggen (geen MMMs beschikbaar op 16 juni) pas in juli denk’k 🙂

 29. echt wat een #$%^ing afzetters zijn het weer van t-mobile :S inplaats van dat ze gewoon 2 of mij part 3 smsjes rekenen binnen de bundel gaan ze er nog eens los 50cent voor vragen dan zal ik nooit mms gebruiken. betaal al elke maand 100euro abo kosten :S

 30. Origineel geplaatst door carpebios
  Ik had liever 1MMSje is 2,3,4 smsjes gezien!

  Idd zou veel beter geweest zijn. Nu betaal je als nog buiten je bundel als je een MMS stuurt :S ..

  Heeft Mobistar het toch nog beter geregeld met het MMS-en 😛

 31. T-Mobile blijft T-Mobile. Maar goed ik mis het niet en ga het zeker niet gebruiken. Sparen voor de 3G S!!

 32. MMS is zeer ouderwets, en dat je er nog voor moet betalen is helemaal slecht. Beetje onhandige marketing van T-Mobile. Ik maak me er als klant zelf een beetje kwaad over.

  Mobiel emailen is meer van deze tijd.

 33. Belachelijk dat MMS. Outdated door mobiel mailen. Verder duur en draait MMS nu al op de 3.0 GM die al dagen op internet rondzwerft. Copy/paste draait ook prima, net als tetheren.

 34. Ja ja, MMS is niet meer van deze tijd etc etc.. Hier wordt blijkbaar geen rekening gehouden dat niet elke ontvanger over email op zijn telefoon beschikt?
  Mijn ouders sturen bijvoorbeeld best vaak een MMS naar me met een foto erin. Helaas kan ik die tot nu toe niet openen en moet ik naar internet toe…. Naar hun terug MMSen zit er dan natuurlijk ook niet bij. En een email lezen ze dan ’s avonds of dagen later…
  De MMS functie is bij mij dus van harte welkom! 🙂

 35. ze zouden sms’n en mms’n gratis moeten maken zoals bij Pay&Go generation ^^

 36. tja, ik vind het ook wat flauw, ik heb elke maand weer een paar honder smsjes over, dus van mij mag een mms ook een paar smsjes kosten.

  aan de andere kant, hadden ze dat gedaan, dan had het weer niet geklopt met de manier waarom ze tethering gaan oplossen.

  ik zie het zo gebeuren dat je buiten je “all-in” internet bundel nog eens 10 euro per maand moet bijbetalen om gebruik te maken van tethering.

  maar goed, als je er maar geld mee kan verdienen

 37. Eigenlijk was dit wel een beetje te verwachten. T-Mobile biedt de iPhone hier zooo goedkoop aan in vergelijking met andere landen. Nieuwe functies zullen we allemaal wel extra voor moeten gaan betalen. Vind het van MMS erg jammer. Ik had echt gehoopt dat het vanuit een bundel zou gaan, of dat er een mogelijk zou komen om een speciale MMS bundel te kopen.
  Helaas

 38. Natuurlijk zijn de prijzen wel bekend. Ze zijn alleen nog niet openbaar gemaakt.

 39. Gewoon mailen kost je niks 🙂

  Maar waarom weten ze de prijzen nog niet????
  wat spannend nou hier zakt echt mijn broek van af.

  Wedde dat ze eerste willen weten hoeveel toestellen ze krijgen???????
  Dan pakken ze de volle winst op de eerste serie en dan gaan ze denken aan de klanten

  MAAR HEB MIJN ABBO AL OPGEZEGD BIJ VODAFONE, LOOPT 8 JULI AF

 40. vind het weer te lang duren voordat ze dit naar buiten brengen. maarja ze willen de boel ‘ophypen’. lukt ze dus aardig. ik wil iig niet langer als moet bij t-mobile, want hun netwerk is zo 1998!!!! vind het bereik slecht, heb bijna nergens 3g netwerk, dus als mijn 2de jaar er dadelijk opzit, ga ik naar een echte provider.@Wicked:

 41. Origineel geplaatst door Frans van Dam
  Dit lijkt mij een aanpassing van het bestaande abonnement; er zijn dus mogelijkheden om onder de voorwaarden van tmobile uit te komen…

  Nee. Die 50 cent stond vorig jaar al in de originele tariefvoorwaarden.

 42. Wat een gezeur hierboven weer..

  Mooi dat het kan, voor de mensen die het willen 😀

 43. Ik heb 3.0 al draaien en had de mms instellingen er ook al in staan (niet getest trouwens), maar na dit bericht gelezen te hebben weer verwijderd. Dit gaat echt nergens over. 50 cent.. ik betaal al voor onbeperkt internet en heb al elke maand 500 sms-jes over. Ik mail wel gewoon. dag MMS!!

 44. Was al even lekker aan het testen geweest met MMS, gewoon omdat het kan, maar toen zag ik de overige kosten (via Belstatus) wel erg snel oplopen.

  Eigenlijk MMSte ik vroeger ook nooit, dus maakt mij weinig uit, maar vind het niet erg netjes dat het buiten de bundel valt.

 45. HAHA eerst vond ik het nog storend, maar nu begin ik een beetje medelijden te hebben met de “mag ik upgraden” figuren.

  “ik wil updaten jank jank” er is geen T-mobile niews bericht zonder dat gejank in de reacties.

  50cent is wel bizar duur trouwens. Zet je iPhone op 15minuten mail check en je bent er ook altijd snel bij.

 46. MMS = chipknip

 47. Bij Vodafone Super Sim komt de MMS wel uit de bundel.

  Daarbij is MMS voor andere telefoons dan de iPhone inderdaad achterhaalt, maar de lay-out van BERICHTEN (met die leuke tekstwolkjes a la iChat) aangevuld met foto’s in tekstballonnetjes, is wel heel mooi.

  Ik draai nu 3.0 is MMS werkt goed. Tethering via USB ook. (Verboten bij Voda). Bluetooth werkt (uberhaupt) niet.

 48. Ben ik zo stom, maar nog lang niet iedereen heeft (onbeperkt) internet op zijn foon. Als dán twee mensen graag fotootjes e.d. naar elkaar willen sturen EN DAT METEEN WILLEN ZIEN, dan is MMS toch dé optie?

  Maar toegegeven, wat een afzetterij. Zelfs al heb je het duurste abonnement, je mag nu alsnog wat extra kleingeld gaan betalen voor een dienst die vaak standaard in pakketten zit (al dan niet in de SMS bundel!), maar niet bij T-mobile!

 49. Ben ik toch eventjes blij met mijn simlock-vrije iPhone met telfort:
  – Een mms kost 30 cent per bericht, de grootte van het bericht maakt niet uit

  +
  Innovator/vernieuwer willen zijn komt nu eenmaal met een prijskaartje. Ga dan niet zo zitten mekkeren als ze er een hoop geld voor vragen.

 50. Velen roepen wel ‘Belachelijk dat MMS, outdated dit en dat’ maar 90% van mijn vrienden kan geen mail versturen via hun telefoon en zijn ze genoodzaakt om te MMSen, dus is een MMS leuk om terug te sturen aangezien ze deze wel direct kunnen ontvangen.

  Kortom: belachelijk dat T-Mobile weer zijn monopoly positie misbruikt.

 51. T-Mobile; de schraalste telecomaanbieder ever! Die lui bieden de slechtste dekking en dan ook nog eens dergelijke prijzen vragen.

 52. Origineel geplaatst door thijmen
  Innovator/vernieuwer willen zijn komt nu eenmaal met een prijskaartje. Ga dan niet zo zitten mekkeren als ze er een hoop geld voor vragen.

  Volgens mij is MMS (Nokia 6600 kon het in 2003 al) juist absoluut niet vernieuwend of innovatief maar meer een middel om makkelijk geld te slaan uit de onwetende/minder innovatieve gebruiker.

 53. Origineel geplaatst door MacF
  Bij Vodafone Super Sim komt de MMS wel uit de bundel. Daarbij is MMS voor andere telefoons dan de iPhone inderdaad achterhaalt, maar de lay-out van BERICHTEN (met die leuke tekstwolkjes a la iChat) aangevuld met foto’s in tekstballonnetjes, is wel heel mooi.Ik draai nu 3.0 is MMS werkt goed. Tethering via USB ook. (Verboten bij Voda). Bluetooth werkt (uberhaupt) niet.

  Ik zie nergens dat de MMS bij mn goede vodafone (ook niet bij de super bundel) binnen de bundel valt. Ik betaal gewoon 50ct per mms.

 54. Raar dat MMS niet binnen de bundel valt. Momenteel bij Vodafone (ook een ruk-provider) valt dat wel binnen mijn bundel. En zeker met de kosten van 50 cent per MMS, is dit belachelijk om buiten de bundel te noteren.

  Als het nou een schijt goedkoop abonnement was bij de iPhone dan was het nog enigsinds goed te praten, maar met abo’s die beginnen vanaf ongeveer 30 euro lijkt me dat een ander verhaal.

  Overigens snap ik niet waarom er zoveel mensen zijn die MMS overbodig vinden. Mijn vriendin heeft een simpel toestel, zonder internet. Als ik haar direct een afbeelding/foto ergens van wil sturen, dan doe ik dat via MMS. Mailen is dan namelijk geen directe optie.

  Zoals vele hierboven denk ik ook dat dit afzetterij is. Je zou er haast een petitie voor maken!

 55. Snap niet dat meeste mensen zo verbaasd zijn met de prijs van € 0,50. Hebben jullie het prijsoverzicht niet doorgelezen bij het afsluiten van je abbonnement??

  Mij maakt het niet uit, heb vóór mijn iPhone 3G drie toestellen gehad die konden MMSen. Ik heb het in totaal ongeveer drie keer gebruikt. Ik zal het dus toch niet (veel) gebruiken.

 56. Ik vind het zo jammer dat Apple tijd heeft gestoken in een functie die toch geen hond gaat gebruiken omdat het veel te veel geld kost. Ze hadden daarvoor beter een veel gevraagde functie beter kunnen doorontwikkelen.

 57. @Danny de Ruiter

  Met de sterk groeiende smartphone markt ziet het ernaar uit dat de MMS functie binnen afzienbare tijd overbodig zal worden.

 58. @Pieter:

  Yes! waarschijnlijk de meest nuttige optie :-)…ik heb mms echt nooit begrepen…maar doet het waarschijnlijk leuk op het kaartje in de etealage en voor de mensen die per se alles op een toestel willen hebben dat technisch mogelijk is….want je zou maar een sop een verjaardag zitten en moeten zeggen dta je geen mms hebt..

  of ben ik nu te sarcastische…

 59. In België bij het netwerk Base kost een Mms 15cent, 50cent is te duur , beter gewoon mailtje doen dan .

 60. Ik ben er blij mee, werkt goed, 50ct zeker de moeite waard! Je moet er wat voor over willen hebben..

 61. Ik heb een Iphone met een KPN-abonnement. Was vorig jaar een actie van 1dayfly in samenwerking met gsm.nl.
  Betekend dit dat ik niet kan MMS’en??
  Heb overigens de goldmaster geinstalleerd maar zou niet weten hoe ik hier in ‘Berichten’ een foto of video kan toevoegen?

 62. gierige nederlanders…:)

 63. @Spa: Helemaal met je eens, als je het vanuit dat perspectief bekijkt.
  MMS via de iPhone raakt echter wel een nieuw raakvlak, en is daarom -voor ons iPhone-gebruikers- wél een vernieuwing.

 64. lol
  50 cent voor een mms is inderdaad best duur, of het sonde is van apple dat ze hier tijd in hebben gestoken. ik denk het niet.
  Iedereen zeurde dat mms moest komen. nu is het er, en zijn de prijsen te duur. terwijl overal de prijsen zo rond de 50 cent waren voor mms. dus was wel te verwachten.
  Je moet er gewoon slim mee omgaan. als het ff kan, mail je hem.. en die ene keer dat je niet anders kan, gebruik je mms. (toch wel handig dat het kan). en voor de mensen die zeuren dat ze nog een jaar moeten met hun contract. Je hebt toch een iphone, om nu een jaartje te moeten wachten op de opvolger, is helemaal geen ramp. zoveel beter is ie nou ook weer niet.
  Het is gewoon allemaal een kwestie van een beetje logisch nadenken, en benut je gratis internet (t-mobile)

 65. Wat gaat zoiets (MMS-en) vanuit het buitenland kosten, zijn daar al tarieven voor?

 66. [offtopic]
  @Martijn: Ik begrijp niet dat mensen zo lopen te zeiken dat ze hun 3G niet kunnen upgraden, dat kan namelijk ook niet als er een nieuwe nokia N9x uitkomt, bovendien wist je van te voren toen je een 2-jarig contract afsloot dat je 2 jaar aan je telefoon vastzit en apple praktisch elk jaar een nieuwe iPhone gaat uitbrengen, dus kan je alsjeblieft ophouden met zeiken daarover?

  dank je
  [/off topic]

  Wel relaxed dat we nu kunnen mms’en, jammer dat het zo duur is, maar ik ga het toch niet gebruiken 😛

 67. Origineel geplaatst door carpebios
  Een waarom valt dit niet binnen de bundel. Wat een geld volwen voor het rotte netwerk dat ze leveren. Ik had liever 1MMSje is 2,3,4 smsjes gezien!

  Helemaal mee eens, mms zou gewoon x-aantal sms’jes uit de sms bundel moeten zijn….

 68. Zal de iPhone 3gs eigenlijk reserveerbaar zijn? (of goed verkrijgbaar de eerste dagen)
  Weet niet hoe dat met de vorige iPhone ging…
  Overigens: Kan je als je 16 bent abbo afsluiten(of moet je op ouders naam zetten)

 69. Waarom zo duur en waarom niet 1mms=2sms? Ik heb elke maand 600 sms te besteden omdat ik ze niet op krijg. Wat een belachlijk gedoe!!!

 70. Wat ik belachelijk vind is dat er nog niet eens prijzen bekend zijn van de 3G. Ik de US kan je nu al een week de 3G kopen voor $99,00. In Nederland is alles nog steeds hetzelfde gebleven. Ik wilde nu wel een 3G aanschaffen. Zullen wel tot introductiedatum van 3Gs in Nederland moeten wachten.

 71. Waarom maken mensen zich nu in een keer zo druk om het feit dat MMS’en bij T-Mobile 50ct per MMS kost? Dat was namelijk ook gewoon zo toen jij je contract tekende, en dat is volgens mij al heel lang zo. Het is dus niet zo dat ze iPhone klanten afzetten met te hoge kosten voor MMS. MMS is sowieso niet echt belangrijk, omdat het verouderd is. Jullie hadden er het afgelopen jaar toch ook niet een toestel naast om mmsjes te kunnen ontvangen of versturen? Ik heb welgeteld 3 MMS’jes ontvangen sinds de mogelijkheid bestaat.

 72. MMS’en kost al een eeuwigheid 50 cent per bericht inderdaad, waar doen jullie in godsnaam moeilijk over? En er is nogal een verschil tussen mailen en MMS’en (duh). Als je iemand direct iets wilt melden of vragen doe je dat toch ook door te bellen of te smsen en niet door te mailen? :-S denk even na voordat je loopt te jammeren over MMS.

 73. Haha, eerst huilen dat er geen MMS is en nu is het te nutteloos en te duur. Nou, mijn MMS optie staat al weken uit en dat blijft ook zo. Nog nooit MMS nodig gehad dus nu ook niet. Mensen die geen email hebben ga ik ook niet lopen MMS-en ofzo, zijn ze vast ook te stom voor. Waarom eigenlijk ook? Kijken ze het fotootje toch niet? Jammer dat er geen 2:1 SMS:MMS verdeelsleutel is, Maar daar heb je ook niet voor getekend. Dus niet zo stom doen.

  Over stom gesproken: weten jullie wat een 2 jaarig contract inhoudt? De hint zit hem in de looptijd van 2 jaar. Dus niet zo huilen; volgend jaar is er een nog betere iPhone en dan huil je weer. Ga liever MMS-en met mensen die geen email hebben!! Haha!@!?&@

 74. Hmm. Ik hoor geloof ik ook bij de categorie mensen met veel kennissen zonder mail op telefoon. Ik ken zelfs mensen die bwust geen internet bij het abonnement nemen. Scheelt dan toch weer wat. Voor hen is het prettig als ik een mms stuur. En ik vind het idd jammer dat ik het overschot van mijn ABO , dat niet eens onbeperkt houdbaar is ook (gvd!), daarvoor kan inzetten. Heeft niks te maken met of je er wel of niet van op de hoogte was of voor een dubbeltje op eerste rang. Blijft een minne streek. Aan de ene kant meer betalen dan je opmaakt, en ook nog bijbetalen voor wat anders. Dat geldt den ik voor veel gebruikers.

 75. Origineel geplaatst door Martijn
  En abonnees die reeds al een iPhone 3G bezitten en willen upgraden? Ik vind dat ze de early adaptors wel héél erg hard laten zitten. Erg onprofessioneel voor een bedrijf die de early adaptors eerst met heel veel problemen heeft opgezadeld.

  Mee eens!

  Origineel geplaatst door leonvanwoerkom
  Ja ja, MMS is niet meer van deze tijd etc etc.. Hier wordt blijkbaar geen rekening gehouden dat niet elke ontvanger over email op zijn telefoon beschikt?
  Mijn ouders sturen bijvoorbeeld best vaak een MMS naar me met een foto erin. Helaas kan ik die tot nu toe niet openen en moet ik naar internet toe…. Naar hun terug MMSen zit er dan natuurlijk ook niet bij. En een email lezen ze dan ’s avonds of dagen later…
  De MMS functie is bij mij dus van harte welkom!

  Dat geldt ook voor mij 🙂

  Origineel geplaatst door Danny de Ruiter
  Raar dat MMS niet binnen de bundel valt. Momenteel bij Vodafone (ook een ruk-provider) valt dat wel binnen mijn bundel. En zeker met de kosten van 50 cent per MMS, is dit belachelijk om buiten de bundel te noteren. Als het nou een schijt goedkoop abonnement was bij de iPhone dan was het nog enigsinds goed te praten, maar met abo’s die beginnen vanaf ongeveer 30 euro lijkt me dat een ander verhaal.Overigens snap ik niet waarom er zoveel mensen zijn die MMS overbodig vinden. Mijn vriendin heeft een simpel toestel, zonder internet. Als ik haar direct een afbeelding/foto ergens van wil sturen, dan doe ik dat via MMS. Mailen is dan namelijk geen directe optie.Zoals vele hierboven denk ik ook dat dit afzetterij is. Je zou er haast een petitie voor maken!

  Waar kan ik tekenen? 😛

 76. @jan-willem:
  Bewust geen internet omdat dat scheelt? Dus die mensen nemen bewust geen internet zodat jij MMSjes naar ze kan / moet sturen. Zulk soort mensen ken ik gelukkig niet: althans, daar doe ik niets voor. 😉

 77. Gebruikers die vorige week de Gold Master van OS 3.0 hebben geïnstalleerd, konden al MMS’en via het T-Mobile netwerk

  nee dus. ik heb OS3 GM, kan niet MMS-en. Heb OS3 GM bij mijn vrouw op de iPhone gezet, kan ook niet MMS-en
  (nee, geen ipcc hack gedaan)

  vermoeiend die wisselende berichten, en geen enkele verklaring waarom e.e.a. wel/niet werkt… 🙁

 78. @SubZer0:
  Je zult gewoon 50 cent voor een MMSje blijven betalen hoor. Je kunt daarvoor petities tekenen tot je een ons weegt: je hebt daar namelijk een contract voor ondertekend. Net als het twee jaar uitzitten van dat contract. Volgend jaar heb ik een nog mooiere iPhone dan jij (eentje die er misschien wel anders uit ziet). Gaan mensen dan weer zo zweten omdat ze zich als een klein kind voelen?

 79. MMS vind ik de grootste flop in het mobieletijdperk. Moet je eerst weer naar een site om je MMS op te halen…

 80. @Marco:
  Je abonement moet geprovisiont worden voor iPhone MMS. Bij de een gebeurt dit eerder dan bij de ander. De 17e is iedereen geprovisiont. Maar je hebt er niks aan hoor, email is veel beter en goedkoper. 😉

 81. @Dennis:
  het is ook nog eens waardeloos gestandaardiseerd. Moet je rekening houden met of de ontvanger diens telefoon wel grote plaatjes of stukjes audio kan ontvangen: echt een Windows / PC standaard. Zou verboden moeten worden. 50 cent is nog te goedkoop om het te ontmoedigen: had nog duurder moeten zijn.

 82. Inderdaad, kunnen mensen met een KPN abonnement (zoals ikzelf) nu wel of niet mmsen met OS 3.0? Zo niet…mooi ruk!!

 83. @Dennis:

  Dat is dus niet waar. Als je telefoon goed ingesteld is voor MMS, ontvang je je MMS net als een SMS.
  Tuurlijk, vergeleken met SMS is de dienst nooit doorgebroken.

 84. @Laurens:
  dat is wel waar: de eene telefoon kan wel grote bestanden per MMS ontvangen, de ander weer niet. Slecht gestandaardiseerd en dan moet je weer bijhouden wie wat heeft. Bah, en dat terwijl email altijd werkt.

 85. Wel jammer dat ze (= T-Mobile) dit regeltje nu gebruiken:

  Mms is geen standaard iPhone functionaliteit

  Oftewel: Had MMS er van het begin-af-aan wel opgezeten, hadden we waarschijnlijk geen €0,50 per MMSje te hoeven betalen?

 86. Origineel geplaatst door Snaak
  Haha, eerst huilen dat er geen MMS is en nu is het te nutteloos en te duur.

  Eensch! Truer words were never spoken.

 87. Origineel geplaatst door Snaak
  @Laurens:
  dat is wel waar: de eene telefoon kan wel grote bestanden per MMS ontvangen, de ander weer niet. Slecht gestandaardiseerd en dan moet je weer bijhouden wie wat heeft. Bah, en dat terwijl email altijd werkt.

  Dat is complete bull want hij past automatisch aan de ontvangende telefoon. Als je het niet wilt gebruiken fine. Maar kom niet met rare hersenspinsels.

 88. MMS is zooooo 2008

 89. @Wes.:
  Hij? Plaatjes sturen gaat misschien nog wel maar geluid, video’s etc is gewoon een ramp. Een mms is niks anders dan een email naar een “telefoonnummer”@”provider.com” alleen is MMS een archaïschere ontvanger dan een emailclient.

 90. @Marco:
  @MrSmith:

  Antwoord is simpel, mms is mogelijk, mits correct ingesteld, ik draai zelf de GM build, en na velen vijven-en-zessen is het me gelukt de juiste mms instellingen te zetten. Hiertoe ga je naar
  Instellingen > Algemeen > Netwerk > Mobiel datanetwerk > Scroll door na onder bij het kopje Mms

  Instellingen voor T-mobile
  In de sectie “Gevonden antwoorden” selecteer de eerste.
  Hier een voorbeeld hoe de instellingen dienen te worden overgenomen in de iPhone-instelingen: http://twitpic.com/7hgr6

  Instellingen Vodafone: zie

  Origineel geplaatst door Wes.
  En hier de instellingen voor VF MMS op de iPhone:
  http://www.vodafone.nl/Vodafone/wg20/pdf/Handleiding%20iPhone.pdf

  Instellingen voor KPN
  Hier een screenshot zoals het eruit moet zien: http://www.twitpic.com/7hj3a

  PS: een andere optie is om de instructies van deze forum post te volgen, tethering wordt dan ook mogelijk zonder ipcc file hacks: https://www.iculture.nl/forum/f14/iphone-modding/f64/iphone-3g-tips-tweaks/35611-makkelijk-tethering-aanzetten-kpn-and-t-mobile-zonder-ipcc-files.html Met deze truc haal je zgn. provider/operator profielen binnen. Meteen aan de slag zonder instructies, ga met je iphone naar help.benm.at

  Succes er mee, voor verdere hulp stuur me een pm op het forum hier. Ik ben te vinden onder de naam: DaveFlash

 91. @Anders:
  Maakt niets uit: MMS sturen kost daar gewoon 50ct. Bij iedere abo/telefoon.

 92. Voor wie MMS niet zit zitten, je kunt het in 3.0 met een switch in de voorkeuren eenvoudig uitzetten. Heb ik namelijk al gedaan: Ik zie het nut van MMS niet in, en ik heb geen enkele zin om de kans te lopen met mijn dikke vingers per ongeluk een MMS te versturen.

 93. Origineel geplaatst door Snaak
  @Dennis:
  Zou verboden moeten worden. 50 cent is nog te goedkoop om het te ontmoedigen: had nog duurder moeten zijn.

  haha das een goeie!
  Ik gebruikte het ook nooit op mijn vorige mobieltjes, en voor dit prijs zal ik het ook nooit gebruiken. Maar fijn voor die mensen die met een mms t-mobile 49 cent puur winst willen geven.

 94. Haha, weer een pluspunt van vodafone boven tmobile! Bij vodafone (super sim) betaal je 25 cent binnen de bundel voor een mms (normaal 50 cent maar omdat bij een super sim abo de blox voordeel sms/mms zit dus lekker een mms voor de helft!)

 95. @spa

  Ben ik deels met je eens. Alleen zullen er altijd mensen blijven die niet over willen naar een smartphone. Mijn vriendin heeft nu een telefoon met touchpad, en geeft al aan, nooit meer een telefoon met touch te willen. Uiteraard zijn er ook smartphones zonder, maar o.a. een internet verbinding op een telefoon/smartphone trekt haar niet. Dus ik ben bijzonder blij dat ze MMS hebben ontwikkeld.

 96. @Dave Wouters:

  Bedankt!! Ga het meemaken morgen!!

 97. @1862:
  jij werkt zeker bij t-mobile ofzo?

 98. Ik had bij de GM edition (developers) eindelijk tethering etc aan de gang, kon ik nog niet MMS-en.. als ik nu een sms naar meer dan 1 persoon stuur denkt de telefoon dat ik MMS maar dat gaat nog niet?…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.