Street View nu te gebruiken in Google Maps-webapplicatie

Google heeft Street View beschikbaar gesteld in de webapplicatie van Google Maps. Dit is goed nieuws voor iOS 6-gebruikers, omdat Street View niet langer een deel uitmaakt van de Maps-applicatie.

Street View landscapeGoogle heeft Street View beschikbaar gesteld in de Google Maps-webapplicatie. Dit is goed nieuws voor mensen die iOS 6 hebben geïnstalleerd: Apple introduceerde hierbij een eigen Kaarten-app, waar Street View niet langer een deel van uitmaakt. Je kunt Google Street View in de webapp activeren door op een locatie op de kaart te tappen en vervolgens op het mannetje rechtsonder in beeld te drukken.

Je kunt de Google Maps-webapplicatie vinden door in je browser te gaan naar maps.google.com. Je kunt de pagina ook op het beginscherm van je iPhone zetten, waardoor je hem met een icoon makkelijk opent.

De nieuwe Street View-functie in de browser is in zowel portret- als landschapsmodus te gebruiken. In iOS 6 is het mogelijk om Safari-pagina’s in landschapsmodus schermvullend te bekijken, waardoor je Street View in volledig scherm kunt openen.

Het kan zijn dat je Street View niet gelijk in beeld ziet staan. Toen wij de webapplicatie vandaag openden in Safari, was de Street View-knop nergens te bekennen. Pas nadat we alle openstaande Google Maps-tabbladen hadden afgesloten en een nieuwe hadden geopend, konden we de optie vinden. De optie lijkt nog niet voor iedere locatie beschikbaar te zijn. Dit is vermoedelijk binnenkort wel het geval, zodra Google de uitrol succesvol heeft afgerond.

Gisteren beweerde AllThingsD’s Walt Mossberg al dat Google de Street View-functie voor Google Maps vandaag zou aankondigen. Er lijkt voor gekozen om de nieuwe functie vandaag direct al beschikbaar te stellen.

Via The Next Web.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2012, 10:45
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen google, streetview

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.