Elevation Dock met wat geknutsel aan te sluiten op iPhone 5

De Elevation Dock kan met een hoop geknutsel aangesloten worden op de iPhone 5. Dit ontdekte Oliver Nelson. Hierdoor moet je aansluitingen op de Elevation Dock en een Lightning-kabel vijlen.

Elevation Dock 1De Elevation Dock voor de iPhone maakt gebruik van een 30-pins connector, waardoor hij niet compatibel is met de iPhone 5. Dat je met een beetje creativiteit de dock alsnog een Lightning-aansluiting kan geven bewees Oliver Nelson onlangs, zo ontdekte The Next Web. Hij verwijderde de 30-pins kabel uit de Elevation Dock en vijlde de uitgang op de dock om er voor te zorgen dat er een Lightning-kabel er strak in past.

Later vijlde Nelson ook de buitenkant van de Lightning-aansluiting van de kabel, zodat hij makkelijker aan te sluiten en te verwijderen is. Het resultaat blijft stevig genoeg zitten, waardoor je de Elevation Dock goed met de iPhone 5 kan gebruiken. Wel staat de iPhone 5 volgens Nelson iets hoger dan gewild.

Elevation Dock 2

Nelson’s succesvolle geknutsel is waarschijnlijk goed nieuws voor alle Elevation Dock-bezitters die overwogen om hetzelfde te doen. Er zijn er op het moment aardig wat in omloop: het Kickstarter-project voor de dock zamelde begin dit jaar bijna 1,5 miljoen dollar in. Daarmee was het voor een tijdje één van de meest succesvolle projecten op Kickstarter. 12.521 mensen staken geld in het project.

De aanpassing die Nelson maakte benadrukt een grotere kwestie: veel oude iPhone-docks werken niet zomaar met de iPhone 5. Je kunt een adapter kopen om de Lightning-poort aan te sluiten op een 30-pins aansluiting, maar bij docks zoals de Elevation Dock lost dit niet veel op: deze zijn gemaakt om je iPhone van dichtbij vast te houden, iets dat niet lukt met een dikke adapter tussen de twee in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2012, 9:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.