Steve Ballmer kondigt Windows-tablets van twintig fabrikanten aan

Steve Ballmer heeft aangekondigd dat er binnenkort Windows-tablets van zo'n 20 fabrikanten op de markt komen. Sony, Samsung, Toshiba, Dell en Asus zijn van de partij. De slates zullen vooral op de zakelijke markt aanslaan.

microsoft tabletMicrosoft CEO Steve Ballmer vertelde eerder vandaag op de Worldwide Partner Conference in Washington DC, dat we binnenkort veel nieuwe tablet-computers met Windows 7 kunnen verwachten. Asus, Dell, Samsung, Sony en Toshiba zijn bezig om tablets te ontwikkelen. De belangrijkste troef is de acceptatie in een zakelijke omgeving, waar de IT-afdeling de Windows-tablets makkelijker accepteert dan iPad en Android.

Dit zij apparaten waar de IT-afdeling minder ervaring mee heeft, vooral wat beveiliging betreft. Zo’n 20 fabrikanten zouden met een tablet bezig zijn.

asus eee tabletBallmer sprak op de bijeenkomst niet over tablets, maar over slates:

This year, one of the most important things that we will do in the smart device category is really push forward with Windows 7-based slates. This is a terribly important area for us.

Eén fabrikant die in het rijtje ontbreekt is HP. Zij waren van plan om een HP Slate uit te brengen, die afgelopen januari nog werd gedemonstreerd tijdens de keynote van Ballmer op CES 2010. Maar HP heeft inmiddels Palm en het bijbehorende webOS gekocht en is van plan om tablets en andere apparaten met webOS uit te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2010, 17:40
Categorie iDevices
Onderwerpen engeland, ipad, o2, prepaid, steve ballmer, uk, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.