Antenne-update: Bumper-case geen wondermiddel en Consumer Reports voert labtest uit

Een Bumper case blijkt lang niet altijd het wondermiddel om ontvangstproblemen met de iPhone 4 op te lossen. Gebruikers klagen dat ze nog steeds last hebben van wegvallend signaal.

iphone duct tapeApple raadt kopers van een iPhone 4 aan om een hoesje zoals de Bumper-case te kopen, als ze last hebben van antenneproblemen. En Vodafone gaat in Italië zelfs gratis Bumpers weggeven bij aankoop van een iPhone 4. Maar de Bumper blijkt lang niet altijd de reddende engel bij ontvangstproblemen: gebruikers die een Bumper-case hebben gekocht klagen op de discussiefora van Apple dat hun iPhone nog steeds last heeft van wegvallend bereik en afgebroken gesprekken.

De ene gebruiker klaagt dat hij slechte ontvangst heeft op plekken waar hij voorheen prima kon bellen. De Bumper verbetert de situatie niet. Een andere gebruiker zegt dat ook met de Bumper gesprekken wegvallen, terwijl hij daar bij eerdere toestellen nooit last van had.

Uiteindelijk is er nog steeds geen enigheid waar de antenneproblemen nu mee te maken hebben en hoe wijdverbreid ze zijn. Zelf hebben we nu twee weken met de iPhone getest en we zien ook na langdurig kijken geen voorspelbaar patroon in het toe- of afnemen van het signaal (zie filmpje). Het telefoonsignaal kan afnemen terwijl de iPhone gewoon op je bureau ligt, maar kan ook toenemen als je de telefoon vastpakt. Consumer Reports heeft zich inmiddels ook over het probleem gebogen en diverse tests in het lab uitgevoerd. Zij constateerden dat het probleem zich vooral voordoet in gebieden met een zwak signaal.

Consumer Reports kocht drie verschillende iPhone 4’s op drie verschillende plaatsen. Ze testten deze in een geïsoleerde omgeving en simuleerden met een basisstation de signalen van een GSM-mast. Daarnaast voerden ze dezelfde test uit met meerdere AT&T-toestellen, waaronder de iPhone 3GS en de Palm Pre. Geen enkele telefoon had dezelfde problemen als de iPhone 4. Volgens Consumer Reports kan een stukje duct-tape over de probleemzone het signaalverlies opvangen en zou een beschermhoes ook moeten werken. Helaas hebben ze niet in het laboratorium getest of dat echt zo is.

Om niet meermaals per dag aandacht te hoeven besteden aan het antenneprobleem van de iPhone combineren we meerdere items in één artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2010, 18:12
Categorie Achtergrond
Onderwerpen antenne, iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.