Wat is Spotify met de apps Soundwave en Cord van plan?

Spotify heeft de apps Soundwave en Cord overgenomen, twee apps die met sociaal muziekdelen en met audiochats te maken hebben.

Spotify heeft twee start-ups overgenomen: Soundwave en Cord. Soundwave is een sociale muziek-app waarmee je kunt vastleggen waar je naar luistert via allerlei streaming muziekdiensten. Uiteraard is Spotify één daarvan. Gebruikers kunnen elkaar volgen, met elkaar chatten en zien wat er momenteel hot is. Spotify zou de technologie kunnen gebruiken in haar eigen app. We hebben in het verleden wel eens over Soundwave geschreven, toen de app in 2013 uitkwam.


Soundwave iPhone-app

Wat Spotify met de andere app van plan is, is wat minder duidelijk. Het gaat om een mobiele app waarmee je korte stukjes audio naar anderen kunt sturen. Het werkt ook met groepen. Daarnaast heeft het bedrijf nog een aantal andere apps ontwikkeld, zoals een simpele app met de naam Shhout! waarmee je gesproken berichten kunt uitwisselen.

Soundwave muziek afspelen Soundwave timeline muziek

Zelf zegt Spotify niet wat ze van plan zijn met de twee apps en de achterliggende start-ups. Mogelijk gaat het vooral om de ervaring van het personeel en niet zozeer om de specifieke apps. Wel is de kans aanwezig dat beide apps binnenkort niet meer verkrijgbaar zijn. In het persbericht dat Spotify uitbracht, wordt gesproken over “extremely talented and like-minded teams” die vanaf nu deel zullen uitmaken van de Spotify-familie. Dat wijst op een zogenaamde acquihire: een overname van personeel.

Volgens Spotify passen beide apps in de strategie om een geweldige ervaring voor muziekfans te bouwen. Wat ze precies gaan doen blijft nogal vaag: medewerkers van Cord blijven in hun huidige kantoor in New York en gaan aan de slag in een “nieuwe productgroep die zich zal richten op het maken van aantrekkelijke contentervaringen”. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Soundwave is gevestigd in Dublin. Soundwave CEO Brendan O’Driscoll heeft aangegeven dat de kans groot is dat de bestaande dienst uiteindelijk zal worden gesloten. Misschien is dat ook niet erg: de Soundwave-app werd weliswaar 1,5 miljoen keer geïnstalleerd, maar het werd nooit een wereldwijd succes. Volgens O’Driscoll kan de data van Soundwave nuttig zijn voor opkomende markten, waar streaming muziekdiensten nog in opkomst zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2016, 13:17
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerp spotify
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.