E-mail uitstellen met Airmail op de Mac

Met Airmail op de Mac kun je e-mailberichten uitstellen (snoozen), zo blijkt uit de nieuwste betaversie. In dit artikel lees je hoe het snoozen werkt.

Met Airmail op de Mac kun je voortaan e-mail uitstellen naar een later moment. Je hebt daarvoor minimaal Airmail versie 2.5.6 nodig, die momenteel als betaversie te downloaden is. Als je een e-mailbericht krijgt kun je op de Snooze-knop drukken om het uit te stellen naar later vandaag, vanavond, dit weekend, volgende week en dergelijke.

Airmail op de Mac: berichten bekijken

Update 20-01-2016: De update van Airmail met onder andere de snooze-functie is vanaf vandaag voor iedereen te downloaden vanuit de Mac App Store. Naast de snooze-functie zijn er ook enkele bugs opgelost en nieuwe shortcuts toegevoegd.

Airmail won in de iCulture Awards een mooie derde prijs als een van de beste Mac-apps van 2015. De ontwikkelingen staan gelukkig niet stil, want in de nieuwste beta is de hierboven genoemde snooze-functie toegevoegd en worden e-mailbijlagen beter weergegeven. Airmail werkt bovendien aan een iOS-app, die momenteel ook in beta is.

Dat Airmail nu de snooze-functie uitbreidt heeft ongetwijfeld te maken met het verdwijnen van Mailbox, de populaire e-mailapp van Dropbox. Spark (ook een winnaar in de iCulture Awards!) reageerde daar trouwens ook al op, door de snooze-functies op iOS uit te breiden.

Airmail snoozefunctie op de Mac

E-mail uitstellen met Airmail

Om de e-mailberichten in Airmail uit te stellen doe je het volgende:

  • Klik met de rechtermuisknop op het bericht en kies Snooze.
  • Of: gebruik de toetscombinatie Cmd+D

De D is op het eerste gezicht geen logische letter voor uitstellen of snoozen, maar misschien hebben ze het gekozen vanwege de D van Delay? Een S was in ieder geval ook niet logisch omdat je daarmee opslaat (Save). Behalve de voorgedefinieerde opties zoals morgen en volgende week kun je ook kiezen voor ‘Set Aside’ (vastzetten met een digitale punaise) of ‘Pick Date’ (zelf een datum kiezen). Op een digitale kalender kun je precies de datum en het tijdstip instellen, waarop je weer herinnerd wilt worden aan het e-mailtje. Gebruik je een trackpad, dan kun je niet met een veegbeweging de snoozefunctie tevoorschijn halen. Hopelijk gaat Airmail dat in een toekomstige beta toevoegen, zodat je razendsnel door je openstaande e-mail kunt vliegen.

Airmail: uitstellen van berichten

Wij houden Airmail in de gaten en gaan ondertussen nog even verder met het testen van de twee betaversies: deze nieuwe op de Mac en de regelmatig verschijnende beta’s van de iOS-versie, die binnenkort voor het eerst officieel uitkomt. Een datum daarvoor is nog niet officieel bekendgemaakt.

Airmail beta 2.5.6 (341) is voor iedereen te downloaden. Wil je liever de meest recente vrijgegeven versie, dan kun je in de Mac App Store terecht. Dit is versie 2.5.3, waar de snoozefunctie nog niet in zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2016, 11:57
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp airmail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.