Spotify populairst op mobiele apparaten

Spotify is vooral populair op mobiel, blijkt uit cijfers. Smartphones en tablets hebben het Spotify-luisteren op de computer ingehaald.

Spotify wordt vooral gebruikt op mobiele telefoons en tablets. Volgens cijfers van het bedrijf zijn mobiele apparaten goed voor 52 procent van het gebruik en is daarmee populairder dan luisteren via de computer. Spotify maakte de cijfers tijdens de CES-beurs bekend aan adverteerders.


spotify mobiel

Momenteel luistert 42 procent van de gebruikers via de mobiele telefoon. Nog eens 10 procent luistert via een tablet. We weten niet of de iPhone en iPad daarin het voortouw nemen, want Spotify heeft niet laten weten hoe de verdeling tussen de verschillende platformen is. Overigens is Spotify luisteren op de computer ook nog regelijk populair: 45 procent van de gebruikers luistert regelmatig via de desktop. De internetspeler van Spotify speelt nauwelijks een rol: slechts 3 procent van de gebruikers luistert op die manier muziek.

Het is te hopen dat al die mobiele gebruikers hun abonnement via de desktop hebben afgesloten, want iCulture ontdekte dat het betalen via de app een stuk duurder is. Je betaalt €12,99 via de mobiele app, dus het is verstandig om het abonnement via de desktop te betalen. Dan betaal je namelijk €9,99. Volgens Spotify-oprichter Daniel Ek meldt 80 procent van de nieuwe gebruikers zich voor het eerst aan via een smartphone.

Lees ook:

Spotify heeft het mobiel luisteren naar de muziekdienst de afgelopen maanden verbeterd, door bijvoorbeeld Spotify Connect in te voeren. Daarmee kun je je iPhone gebruiken als afstandbediening voor aangesloten speakers, zodat de geluidskwaliteit een stuk beter is dan via de speakers van de iPhone, iPad of Mac. Spotify richtte zich aanvankelijk vooral op desktopgebruikers, maar ontwikkelt steeds meer handige diensten voor mobiel gebruik. Je kunt als niet-betalende gebruiker sinds 2013 ook gebruik maken van Spotify op mobiel, maar hebt dan wel te maken met beperkingen.

Spotify heeft ongeveer 50 miljoen actieve gebruikers per maand. Bijna een kwart daarvan betaalt voor de muziekdienst. Gebruikers streamen gemiddeld zo’n 150 minuten muziek per dag en zo’n 55 procent van de gebruikers heeft een Facebook-account gekoppeld aan Spotify.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.