iCulture iKids logo

iKids week 2: Paddington’s Party, Lego Friends Art Maker en meer

In de iKids van week 2 organiseren we een feest in Paddington's Party, spelen we piano in Piano Maestro en gaan we aan de slag met Lego Friends Art Maker.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo2015 is op het gebied van apps voor kinderen alvast goed begonnen. In de iKids van deze week lees je apps die stuk voor stuk zeer geschikt zijn om je creativiteit in kwijt te kunnen. In Paddington’s Party kunnen kinderen van 4 a 5 jaar een knalfuif organiseren, in Lego Friends Art Maker mogen kinderen van 6 tot 8 glitterkaarten ontwerpen en met Piano Maestro kunnen kinderen van 9 jaar en ouder hun pianospel verbeteren. Voor alle leeftijden wat wils dus!

Paddington’s Party

Het geliefde Engelse Beertje Paddington heeft nu ook zijn eigen app. In Paddington’s Party kunnen kinderen van 4 à 5 jaar oud Paddington helpen met het organiseren van een feest. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen, de tuin te versieren of een eigen spandoek te maken met teksten, stickers en kleuren. Verder is het de bedoeling dat Paddington wordt gewassen, zodat hij okselfris op zijn eigen feestje verschijnt. Een goede gastheer is hij ook, dus kinderen mogen hem bijstaan in het bedienen van alle gasten. Door in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk drankjes en hapjes uit te serveren kun je highscores behalen en verbeteren. Paddington’s Party is Engelstalig maar maakt nauwelijks gebruik van taal.

Paddington's Party

Lego Friends Art Maker

Lego Friends Art MakerIn navolging van Lego Friends Story Maker is nu ook Lego Friends Art Maker in de Lego-serie verschenen. Waar je eerst zelf een verhalenboek maakte met de poppetjes van Lego Friends is het in Art Maker de bedoeling om creatief aan de slag te gaan met de zogenaamde ‘Heart Cards’. Daarbij kun je kiezen uit kleurige achtergronden en met penselen, potloden of stiften je ontwerp inkleuren. In de zoete roze wereld van Lego Friends kunnen bovendien stickers, glitters en vrolijke (doch gekmakende) popdeuntjes natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig voor ouders is er ook een mute-knop. Na het versieren kunnen de hartjeskaarten worden opgeslagen en afgedrukt via de filmrol. Leuk gedaan: iedere keer dat je een nieuwe kaart maakt speel je nieuwe kaarten en plaatjes vrij. Lego Friends Art Maker is gratis, geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar en heeft geen in-app aankopen.

Piano Maestro

Het goedgewaardeerde Piano Maestro is al een tijdje in de App Store te vinden, maar heeft deze week een grote update gekregen. Voor wie de app nog niet kent: Piano Maestro helpt kinderen van 9 tot 11 jaar op interactieve wijze met pianospelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om de toetsen op het scherm van de iPad te bespelen, maar ook om achter de echte piano te kruipen. De app registreert dan de aangeslagen toetsen via de microfoon. Na de laatste update kun je in Piano Maestro bladmuziek van meer dan 600 nummers downloaden en is het voortaan mogelijk om liedjes op de iPad te zetten, zodat je ook offline kunt oefenen. Deze nieuwe functies zijn gratis beschikbaar, maar voor toegang tot meer materiaal en begeleiding van een pianoleraar moet je nog steeds een premium abonnement afsluiten.

Piano Maestro

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.