Spotify iPad vernieuwd

Spotify voor iPad krijgt Jouw Muziek en nieuw uiterlijk

De iPad-versie van Spotify is voorzien van het nieuwe zwarte uiterlijk, de activiteitenweergave en Jouw Muziek met nummers en albums.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Spotify iPad vernieuwd
Spotify op de iPad heeft een inhaalslag gemaakt. De muziek streaming-app had op de iPad nog allerlei iOS 6-stijlkenmerken, maar dat is na een nieuwe update veranderd. Spotify is nu net als op de iPhone en de desktop in het zwart gestoken, met witte tekst en details en hier en daar een semi-transparant paneel. Andere functies van de iPhone zijn nu ook doorgevoerd op de iPad.

Zo heb je nu ook de beschikking over de Jouw Muziek-sectie van Spotify, waardoor je opgeslagen nummers, artiesten en albums snel onder de knop hebt. De functie bestaat op de iPhone en de desktop al een tijd naast je eigen afspeellijsten, die gewoon behouden blijven.

De Inbox-knop heeft in het linkermenu plaatsgemaakt voor Activiteit; nieuwsberichten die op jou zijn afgestemd. Zo zie je er afspeellijsten en albums die worden geplugd door vrienden, bands om te volgen, nieuwsberichten van Spotify zelf en concerten van je favoriete artiesten als ze ‘in de buurt’ zijn. De inbox is verschoven naar de onderkant van het menu, bij je profielpagina.

Betalen via iDeal

Een andere verandering binnen Spotify, maar buiten de iOS-app, is dat je binnenkort via iDeal je muziekabonnement kan betalen. Voorheen moest je afrekenen met creditcard of PayPal. Betalen met iDeal wordt vanaf vandaag uitgerold en moet binnen enkele weken voor alle Nederlandse gebruikers beschikbaar zijn. De opzet is dat je één keer zelf afrekent met iDeal en daarna je maandelijkse abonnement activeert, waarbij geld automatisch wordt afgeschreven.

Lees ook: Beste muziek streaming-apps voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2014, 16:09
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, spotify, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.