Flitsmeister 4.4 update iPhone file verkeer

Flitsmeister toont nu meer langzaam rijdend verkeer

Flitsmeister toont voortaan ook traag rijdend verkeer op de iPhone, wat een directe reactie lijkt op de komst van RTL's Routeradar.

Flitsmeister 4.4 update iPhone file verkeerDe geliefde file- en flitsersapp Flitsmeister heeft een update gekregen naar versie 4.4 op de iPhone. Het lijkt erop dat Flitsmeister daarin reageert op de nieuwe concurrent RTL Routeradar, dat begin deze maand uitkwam. Routeradar bracht als voornaamste vernieuwing dat ook kleinere files en vertragingen te zien zijn, die door Flitsmeister en filejournaals op de radio niet worden erkend.

Flitsmeister beschikte al wel over informatie van traag rijdend verkeer, maar die vertragingen worden nu ook weergegeven op de kaart. De app geeft daarbij waarschuwingen voor vertragingen van minstens 5 minuten. Dan zie je ze terug op de kaart en in de lijst. In de update-omschrijving kondigt Flitsmeister aan dat informatie over vertragingen binnenkort gedetailleerder moet worden voor minder bekende wegen.

Het in kaart brengen van vertragingen op N-wegen door het hele land is ook een doel van Routeradar. Dat wil de app doen met een combinatie van eigen informatie en gebruikersfeedback. Flitsmeister haast zich om te zeggen dat ook haar data zo tot stand komt. Je leest het op de eerste pagina nadat je de app updatet.

Flitsmeister 4.4 iPhone introscherm Flitsmeister 4.4

Versie 4.4 van Flitsmeister zorgt er ook voor dat de lijst met vaste flitspalen automatisch wordt bijgewerkt. Daarnaast kan je aangeven hoeveel seconden je een melding wilt ontvangen voordat je een trajectcontrole of file in rijdt. De applicatie is helaas nog niet geoptimaliseerd voor de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Foto: Rob Tiggelman/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2014, 14:43
Categorie Apps
Onderwerpen file, flitser, flitsmeister

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.