Spotify Running

Spotify Friends Weekly maakt luisteren naar afspeellijsten van vrienden makkelijker

Ontdek de Discover Weekly van anderen

Als Spotify-gebruiker ken je ongetwijfeld de Discover Weekly, je wekelijkse afspeellijst met nieuw te ontdekken muzieknummers. Spotify denkt na over een nieuwe lijst, op basis van de nummers die je vrienden hebben geluisterd.

Spotify Friends Weekly

Spotify begon een paar maanden geleden al met het testen van e Friends Weekly, een afspeellijst met favoriete nummers van je directe vrienden. Nu is de Friends Weekly-afspeellijst beschikbaar gekomen voor een veel bredere groep gebruikers, al geeft Spotify aan dat het nog steeds in testfase verkeert. Daarmee wordt het makkelijker om naar de Discover Weekly-lijst van vrienden te luisteren. Heb je nog geen toegang tot de nieuwe functie, dan is er een manier om naar de lijsten van vrienden te luisteren, maar het vergt wel een extra stap.

Wil je momenteel naar de Discover Playlist van je vrienden luisteren, dan zullen ze die eerst publiek moeten maken. Daarna ga je naar de profielpagina van je vrienden om de lijst te beluisteren. Met de nieuwe Friends Weekly wil Spotify de dienst socialer maken en dat heeft een reden. Als als je vrienden ook op Spotify rondhangen zul je minder snel geneigd zijn om naar een andere muziekdienst zoals Apple Music over te stappen. Je krijgt de afspeellijsten van vrienden te zien in een apart gedeelte binnen de app.

Spotify is onlangs naar de beurs gegaan en is daarom wat actiever geworden met het bedenken van manieren om publiek vast te houden en nieuwe gebruikers te trekken. Onlangs kondigden ze ook nieuwe mogelijkheden aan voor gebruikers met een gratis account. Zij kunnen 40 uur, of ongeveer 750 nummers on-demand luisteren. Het houdt in dat je een liedje op elk moment kunt starten, zonder dat je de bijbehorende afspeellijst hoeft te beluisteren. De selectie van nummers die je on-demand kunt afspelen is per persoon verschillend. De lijst wordt samengesteld op basis van de vijftien gepersonaliseerde afspeellijsten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2018, 10:15
Bron Bron The Verge
Categorie Apps
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.