Deze Multirotor G4 Eagle V2 drone kost 35.000 dollar

Apple gaat drones inzetten om Apple Maps te verbeteren

Wegomleggingen controleren

Apple heeft bevestigd dat het bedrijf drones gaat gebruiken om de kaarten van Apple Maps te verbeteren. Het bedrijf heeft toestemming gekregen om boven diverse Amerikaanse steden te vliegen.

Drones om Apple Maps te verbeteren

Apple heeft een duidelijk doel voor ogen met de vergunning: ze gaan binnenkort de lucht in om het landschap beter in kaart te brengen voor Apple Maps. Dat gebeurt in eerste instantie in de Amerikaanse staat North Carolina. De plannen daarvoor lagen er al in 2016, maar nu is er officieel goedkeuring. De drones moeten zich wel houden aan de limieten die zijn ingesteld door luchtvaartorganisatie FAA. Apple belooft dat ze de privacy van de beelden zullen respecteren en gezichten en nummerborden onscherp zullen maken, voordat de beelden openbaar worden gemaakt.

Apple’s drones

De drone-opnames zullen worden gebruikt als aanvulling op de lucht- en satellietbeelden die nu in Apple Kaarten gebruikt worden. Ook kan Apple het gebruiken om wijzigingen in het wegennet te controleren, bijvoorbeeld bij wegomleggingen, wegafsluitingen en fouten die door gebruikers zijn gemeld. Apple zou het liefst de drone-activiteiten willen uitbreiden naar de rest van de VS en uiteindelijk wereldwijd. Het grote voordeel is dat Apple verkeerssituaties kan controleren, zonder dat een mannetje in de auto er naartoe hoeft. Dat scheelt benzine, tijd en geld.

Deze Multirotor G4 Eagle V2 drone kost 35.000 dollar
Voorbeeld van een professionele drone: deze Multirotor G4 Eagle V2 drone kost 35.000 dollar.

Het drone-programma van de Amerikaanse overheid geeft tien bedrijven de mogelijkheid om met drones rond te vliegen om kaartmateriaal te verzamelen. Apple is één van die tien bedrijven, samen met chipmaker Intel, vliegtuigbouwer Airbus, taxibedrijf Uber, pakjesbezorger FedEx en techbedrijf Microsoft. Amazon kreeg geen toestemming om met drones pakjes te bezorgen in New York City en ook het Chinese bedrijf DJI, de grootste fabrikant van niet-militaire drones, kreeg nee te horen. Een project om met drones medische hulpmiddelen te vervoeren naar slachtoffers van een hartaanval kreeg wel goed licht, net als een project om in Florida met drones muggen te bestuderen. Daarnaast krijgt Uber de mogelijkheid om in San Diego hamburgers te bezorgen met een drone. De nu goedgekeurde projecten dienen als proef om te zien hoe het bevalt; mogelijk worden daarna nog meer drone-activiteiten toegestaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2018, 8:43
Bron Bron Reuters
Categorie Apple
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, drone

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.