Spotify Discover nu beschikbaar in webapp (update: ook in iOS-app)

Spotify heeft vandaag de Discover-functie ingevoerd. Daarmee kun je nieuwe muziek, artiesten en albums ontdekken op basis van een slim algoritme. Straks ook in de iOS-app van Spotify.

playspotifyCEO Daniel Ek gaf een halfjaar geleden toe dat Spotify te weinig mogelijkheden biedt om nieuwe muziek en nieuwe artiesten te ontdekken. Er zouden meer sociale functies komen, zodat je kunt zien waar je vrienden (en bekende artiesten!) naar luisteren. Ook vertelde Ek over de nieuwe functie Discover, waarmee je een soort nieuwsfeed van aanbevelingen, afspeellijsten en favoriete nummers van vrienden ziet langskomen. Vanaf vandaag is Spotify Discover via je webbrowser te bekijken en later ook in mobiele apps. Maar we zagen de nieuwe functie vandaag al stilletjes in de iOS-app verschijnen, zonder dat er een update nodig is.


Discover werd in april al voorzichtig getest in het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen. Met Discover vind je nieuw materiaal om naar te luisteren. Het is gebaseerd op de algoritmes die Spotify eerder voor de Radio-functie ontwikkelde en die gebaseerd zijn op technologie van Tunigo, een bedrijf dat Spotify recent overnam. Discover kijkt naar de nummres waar je naar hebt geluisterd en de afspeellijsten van vrienden die je bent gaan volgen. Je krijgt daarna suggesties te zien om bepaalde artiesten eens te beluisteren, afspeellijsten te proberen en nieuwe releases te bekijken. Spotify werkt al samen met partners zoals Songkick, zodat ze je meteen kunnen doorsturen naar een concert. Toch nog niet helemaal zeker? Dan kun je via partner Pitchfork albumreviews lezen.

Spotify is daarmee nog niet helemaal af. Het bedrijf beloofde dat er een Collection-functie zou komen, waarmee je je muzieksmaak beter kunt organiseren. Maar voor grote wijzigingen neemt Spotify de tijd. Het aanpassen van de homepage of het veranderen van de manier waarop je muziek verzamelt is zo ingrijpend dat het niet zomaar kan worden doorgevoerd. De invoering van Discover is nu een eerste stap. Daarnaast worden Audio Previews ingevoerd, waarbij je een album of nummer kunt aanraken om een sample te horen van een bepaalde artiest. De webapp van Spotify bestaat sinds november 2012 en is nog steeds in beta.

De website is te bekijken via: play.spotify.com.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 mei 2013 om 13:46
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.