iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Kickfolio heet nu App.io, toont interactieve app-demo’s op Facebook

App-testdienst Kickfolio gaat voortaan door het leven als App.io. Ontwikkelaars kunnen met App.io app-demo's op Facebook tonen.

App.io FacebookAfgelopen jaar werd de app-testdienst Kickfolio nog beschikbaar gesteld voor alle ontwikkelaars, waarmee het mogelijk is om een iOS-applicatie vanuit je webbrowser te testen. De dienst heeft nu bekendgemaakt van naam te veranderen: Kickfolio wordt omgeruild voor de naam App.io. Ontwikkelaars kunnen App.io voortaan ook gebruiken om een preview van iOS-applicaties te tonen in de Facebook-tijdlijn. Vanaf daar kun je de app proberen, zonder dat je hem hoeft te downloaden uit de App Store.

Facebook-gebruikers die een App.io-demo in hun tijdlijn zien staan, krijgen een iPhone-scherm voorgeschoteld waarin de app gebruikt kan worden. Daarnaast staat ook een downloadknop, waarmee je de applicatie direct kunt downloaden uit de App Store. Tot nu toe was App.io exclusief voor iOS-applicaties, maar de maker heeft bekendgemaakt binnenkort Android te gaan ondersteunen.

De webversie van App.io werkt zonder plugins of andere toevoegingen in je browser. De dienst maakt daarnaast gebruik van HTML5, wat betekent dat je de app-demo’s ook in de browser van je iPhone kunt gebruiken. Uit een simpele test van ons blijkt alleen wel dat de app in de iOS-browser een stuk stroever is dan vanuit de browser van een desktopcomputer. Een testversie van App.io vind je op de website van de dienst.

Meer informatie: App.io

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 9:51
Categorie Apps
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.