spotify_connect_speakers

Spotify-muziek op de desktop bedienen vanaf de iPhone

Spotify op de Mac kun je nu op afstand bedienen vanaf je iPhone of iPad. Je hebt hiervoor Spotify Connect nodig, voor premium-klanten.

spotify-connect
Met Spotify Connect kun je de streaming muziekdienst nu ook op afstand bedienen, via de Mac. De muziek speelt daarbij op de desktop, terwijl je een iPhone of iPad als afstandsbediening gebruikt. De optie is beschikbaar voor premium-klanten van Spotify. Om het allemaal werkend te krijgen heb je de nieuwste versie van Spotify op de desktop en op de iPhone of iPad nodig.

Log daarna in op Spotify op iPhone of iPad en speel een liedje. Via het Connect-icoon leg je verbinding met de desktop. Selecteer je desktopcomputer en de muziek wordt via de desktop gestuurd. Dit is vooral handig als de desktopcomputer is aangesloten op een setje goede speakers. Of als je gewoon geen zin hebt om steeds van de bank op te staan. In een video is te zien hoe het werkt:

Er is ook een blogposting van Spotify, waarin je extra instructies vindt. De Connect-functie is zoals gezegd alleen beschikbaar voor premium-klanten, maar in de App Store zijn alternatieven verkrijgbaar die ook voor de gratis versie van Spotify werken.

De Spotify-app kreeg vorige week nog een update met verbeteringen voor de iPad, zoals een donker thema en Jouw Muziek-functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2014, 15:00
Categorie Apps
Onderwerpen mac, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.