Sonos

Sonos-speakers werken voortaan zonder bridge

Sonos heeft een update uitgebracht, waardoor de draadloze speakers voortaan zonder Sonos Bridge werken.

SonosSonos heeft een update uitgebracht, waardoor je geen Sonos Bridge meer nodig hebt. De muziek kun je voortaan rechtstreeks naar de Sonos-speakers sturen. Je sluit de Sonos aan op je bestaande draadloze netwerk en kunt meteen beginnen met muziek afspelen. Een kabel naar de router of bridge is niet meer nodig. Wel kun je de bridge nog blijven gebruiken, als je Wi-Fi-verbinding niet zo sterk is. Sonos gaat bovendien de Sonos Boost aankondigen, een nieuw product waarmee je een sterker netwerk voor het streamen van muziek binnenshuis krijgt.

Volgens Sonos is Boost het krachtigste draadloze product dat ze tot op heden hebben gemaakt. Sonos Boost is bedoeld voor ruimtes in huis waar het signaal slecht is. Binnen een paar maanden wordt het product officieel gelanceerd.

sonos iphoneWil je met een Sonos-systeem beginnen, dan heb je voldoende aan een PLAY:1 (€199) en een smartphone, tablet of computer. Je sluit de PLAY aan op je draadloze netwerk en speelt muziek af via de Sonos-app. Maar… als je Spotify, iTunes en andere externe muziekdiensten wilt gebruiken moet je nog steeds een AirPort Express aansluiten om AirPlay te kunnen gebruiken. De speakers hebben na al die jaren nog steeds geen standaard ondersteuning voor AirPlay. Wat wel kan, is op elk gewenst moment kun je het muzieksysteem verder uitbreiden met een extra PLAY:1, PLAY:3 (€299) of PLAY:5 (€399). Heb je al een bestaand Sonos-systeem met bridge of een Sonos met kabelaansluiting, dan hoef je niets te veranderen. Ben je nieuwe klant en heb je overal goed bereik, dan kun je het systeem voortaan zonder bridge gaan gebruiken.

Als je al een Sonos-gebruiker bent en het gebruik zonder bridge wilt proberen, moet je even oppassen. Als je zomaar de bestaande bridge ontkoppelt, werkt het systeem niet meer. Je moet de volgende stappen nemen om het systeem in de toekomst zonder Sonos Bridge te kunnen gebruiken:

  1. Voer een update van de Sonos-app uit.
  2. Ga naar de instellingen van de bridge, terwijl deze nog is aangesloten.
  3. Volg de stappen die de app aangeeft.
  4. Als je deze stappen hebt gevolgd, kun je de bridge ontkoppelen. Vervolgens kun je de vereenvoudigde opzet testen, zonder dat je het systeem hoeft te resetten.

Op een later moment kun je de bridge weer aansluiten en teruggaan naar de standaardinstellingen.

Check ook: AirSonos: AirPlay-ondersteuning voor Sonos met speciaal programma

Sonos heeft sinds kort concurrentie gekregen van een andere bekende naam op audiogebied: Denon. Deze fabrikant heeft net het HEOS 5-systeem uitgebracht: ook een audiosysteem voor meerdere kamers in huis. Het systeem bestaat net als bij Sonos uit drie modellen, in verschillende prijsklassen (€299, €399 en €499, dus iets duurder dan Sonos). Je bepaalt zelf hoeveel speakers je aanschaft en bedient alles met een app. De verbinding verloopt via Bluetooth en Wi-Fi.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2014, 15:44
Categorie Accessoires
Onderwerpen muziek, sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.