Sonos krijgt AirPlay-ondersteuning

Sonos ondersteunt vanaf vandaag AirPlay, via een Airport Express, waardoor het mogelijk is om muziek via AirPlay in één keer in je hele huis af te spelen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

AirPlay via SonosHet draadloze muzieksysteem Sonos is vanaf nu geschikt voor AirPlay. Daardoor kun je muziek vanuit applicaties die AirPlay ondersteunen direct in meerdere ruimtes in je huis afspelen. Een klein nadeel is er wel: de software-update die vanaf vanmiddag beschikbaar komt is niet voldoende. Je hebt ook een Airport Express nodig.

Volgens Craig Wisneski, senior product manager van Sonos, hebben ze lang nagedacht over hoe ze via AirPlay een meerwaarde konden bieden. Ze wilden graag dat je via Airplay in één keer naar meerdere ruimtes de muziek kon streamen via het Sonos-netwerk. Daarmee zou Sonos iets kunnen aanbieden, wat concurrerende AirPlay-ontvangers nog niet aankunnen. Het bleek echter niet mogelijk dit in te bouwen binnen de restricties van Apple en daar komt bij dat het met enkel een software-update niet mogelijk is om de huidige lijn Sonos-producten te voorzien van AirPlay-ondersteuning.

Om AirPlay te gebruiken via Sonos sluit je daarom een Airport Expres aan op één van de ZonePlayers in je huis, Dit doe je met een ethernetkabel en een audiokabel. De Airport Express heeft dan verbinding met je draadloze Sonos-netwerk via je ZonePlayer, omdat het bedrijf denkt op die manier een zo stabiel mogelijke verbinding aan te bieden. Als je vervolgens vanuit een app als AirPlay-apparaat ‘Sonos’ selecteert, dan speelt de muziek automatisch af via een voorgeselecteerde zone die bestaat uit één of meerdere spelers. Je hoeft hiervoor niet eerst je Sonos op te starten; zodra er via de Airport Express muziek wordt afgespeeld komt de speler uit de stand-by-modus. Wil je vervolgens de spelers waarop je je muziek afspeelt aanpassen, dan kan dat via de Sonos-controller app.

AirPort Express aansluiten op Sonos S5

Ben je nog niet bekend met Sonos? Het is een muzieksysteem waarmee je draadloos muziek kunt afspelen in meerdere ruimtes. Meerdere spelers vormen samen een netwerk en je kunt per speler bepalen welke muziek hij afspeel. Daardoor kan iedereen in huis van de muziek genieten, naar eigen smaak. Het systeem ondersteunt muziek uit het lokale netwerk, maar ook muziekdiensten zoals Spotify, radiostreams en nu dus AirPlay. Via een iPhone- of iPad-applicatie kun je het systeem bedienen. Deze Sonos Controller app krijgt vandaag meteen een update. Voortaan ondersteunt de applicatie voor iPhone en iPad ook multitasking.

Meer informatie: Sonos

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 17:37
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen airplay, airport, muziek, sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.