Sn0wbreeze 2.6: custom firmware maken voor iOS 4.3.2 (jailbreak)

iH8sn0w heeft sn0wbreeze 2.6 uitgebracht waarmee een custom firmware gemaakt kan worden om iOS 4.3.2 mee te jailbreaken. De jailbreaktool is met name interessant voor unlockers.

sn0wbreeze 2.6Terwijl een vernieuwde versie van PwnageTool voor iOS 4.3.2 voorlopig nog op zich laat wachten, heeft iH8sn0w al sn0wbreeze 2.6 uitgebracht. De jailbreaktool kan gebruikt worden om een zogenaamde custom firmware te maken, waarmee iOS 4.3.2 untethered te jailbreaken is op de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en iPad. De jailbreaktool is met name interessant voor gebruikers die afhankelijk zijn van een softwarematige unlock en daarom hun huidige baseband (modemfirmware) willen behouden.


Gebruikers die nu al op iOS 4.3.2 zitten of die gebruik maken van een iPod touch, iPad, of een iPhone die officieel simlockvrij is wordt aangeraden gebruik te maken van redsn0w 0.9.6rc14. Als je voor je connectiviteit afhankelijk bent van een unlock of als je om een andere reden alle mogelijkheden open wilt houden wat betreft unlocken, dan kun je op Windows gebruik maken van sn0wbreeze 2.6 om een custom firmware te maken van iOS 4.3.2. Gebruikers van Mac OS X zullen moeten wachten op de volgende versie van PwnageTool om een custom firmware te kunnen maken, die naar verwachting later deze week zal verschijnen. Een leuke extra is dat het met sn0wbreeze 2.6 ook mogelijk is om de multitasking gestures van iOS 4.3.x in te schakelen.

Je kunt sn0wbreeze 2.6 voor Windows downloaden via de website van iH8sn0w. Meer informatie over een tijdelijke en experimentele fix voor ultran0w op iOS 4.3.2 is te vinden in de release notes van sn0wbreeze 2.6.
Het lijkt erop dat de servers van Cydia door Apple worden geblokkeerd, dus als je problemen ondervindt met het updaten naar iOS 4.3.2 en eerder TinyUmbrella hebt gebruikt zul je het hosts-bestand op je computer aan moeten passen. Meer specifiek kun je handmatig de regel gs.apple.com 127.0.0.1 verwijderen. Een andere mogelijkheid is om TinyUmbrella opnieuw op te starten, te kiezen voor het tabblad Advanced en vervolgens de optie Set Hosts to Cydia on Exit uit te vinken en de wijziging op te slaan met Apply Changes. Vervolgens moet je eerst nog een reboot uitvoeren.
Om ervoor te zorgen dat je ook in de toekomst kunt blijven jailbreaken, is het belangrijk om de per toestel en per firmware unieke handtekening (SHSH-gegevens) van iOS 4.3.2 op te slaan nu dat nog mogelijk is. Je kunt deze unieke handtekening opslaan met behulp van TinyUmbrella en/of via Cydia.
Voor support kun je zoals gewoonlijk terecht op ons jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.