Sociaal netwerk Linkedin eindelijk mobiel

Linkedin heeft eindelijk een mobiele versie van de website uitgebracht. Alle basisfuncties van het zakelijke sociale netwerk zijn aanwezig, zoals profielen lezen, mensen uitnodigen en updates van vrienden bekijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Linkedin iPhoneEen halfjaar geleden bracht Facebook een aangepaste iPhone-versie van de website uit. Voor Nederlandse gebruikers was die aankondiging niet zo interessant, want als je vrienden hebt die op internet actief zijn, dan zitten ze massaal bij Hyves. Zo zijn er wel meer regionale verschillen: de Duitsers hangen rond op Xing, Brazilianen op Orkut en Britten zijn gek op Bebo. Een sociaal netwerk dat het bij ons wél goed doet is Linkedin. Dit netwerk is zakelijk gericht: het levert kruiwagens voor een nieuwe baan of geeft gewoon informatie of een sollicitant, zakenpartner of collega wel een keurige studie heeft gevolgd, een jobhopper is of nog allerlei nevenactiviteiten ernaast doet.

De mobiele versie van Linkedin die nu beschikbaar komt, is niet speciaal bedoeld voor de iPhone, maar is er door het grote scherm wel heel geschikt voor. De mobiele versie is te bereiken via m.linkedin.com/ in elke mobiele browser. Heb je een iPhone, dan krijg je een versie te zien die is geoptimaliseerd voor het iPhone-scherm. Alle basisfunctionaliteit is aanwezig: je kunt profielen van mensen bekijken, mensen uitnodigen in je netwerk, updates van je contactpersonen zien en dergelijke. Linkedin belooft dat ze in de toekomst wellicht een downloadbare, mobiele applicatie gaan ontwikkelen voor bepaalde telefoons.

Er zitten op dit moment 3,6 miljoen gebruikers op Linkedin en de hoeveelheid unieke bezoekers verdriedubbelde het afgelopen jaar in de VS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:41
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, linkedin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.