Snellere 802.11n Wi-Fi in volgende generatie iPhone?

Apple is op zoek naar een Wi-Fi Software Engineer die zich gaat bezighouden met de nieuwste Wi-Fi-technologie in de iPhone. Het zou daarbij kunnen gaan om 802.11n.

iphone 802.11n wifiEen vacature op de website van Apple wekt de indruk dat Apple plannen heeft om Wi-Fi in de iPhone te verbeteren. Ze zoeken naar een “energieke software-engineer” die gaat meehelpen om de volgende generatie Wireless LAN-technologieën te ontwikkelen. met die volgende technologie zullen ze waarschijnlijk 802.11n bedoelen, die op de iPhone nog niet wordt ondersteund. Alleen 802.11b/g is te gebruiken op de huidige iPhone. De engineer gaat werken aan “new functionalities of Apple’s mobile and phone products.”

802.11n heeft een vier- tot vijfmaal hogere doorvoersnelheid en tweemaal het bereik van 802.11g, zoals op bovenstaande afbeelding te zien is. Dat heeft natuurlijk wel consequenties voor de batterijduur. Bij 802.11n worden meestal meerdere antennes en twee of meer radio’s gebruikt om het signaal te versterken. Het is maar de vraag of daar in de iPhone nog ruimte voor is. Maar daar mag de nieuw aan te stellen Wi-Fi-expert zich over gaan buigen. Eén oplossing is dat Apple kiest voor één antenne (single-stream). Een ander punt is dat Apple voor een andere chip zal moeten kiezen, want de huidige Broadcom-chip ondersteunt geen 802.11n. De nieuwste chip in de iPod touch ondersteunt dit in theorie wel, maar het is nog niet door Apple geactiveerd in het OS.

Via: ModMyI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2010, 12:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, vacature, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.