Winnaars van de Serious Request-actie zijn bekend

De winnaars van de Serious Request-spullen zijn bekend. De Living Doll-gitaar, All Stars met handtekeningen en de speaker gesigneerd door Marco Borsato gaan naar drie gelukkige winnaars.

serious requestDe winnaars van de Serious Request-actie zijn bekend! Bijna duizend inzendingen kwamen er binnen, waarvan zo’n 60% voor de Marco Borsato-speakerset. Misschien had het ermee te maken dat dit ook de wedstrijd met de makkelijkste vraag was. De vraag over de All Stars bleek het lastigst: bij die wedstrijd hadden veel mensen een fout antwoord ingestuurd. Nu de winnaars bekend zijn komt voor ons ook een einde aan deze Serious Request-actie: we gaan het geld overmaken en hopen dat het Rode Kruis daar een hoop goed werk van kan doen.

Living Doll-gitaar

Er waren 114 inzendingen voor de Living Doll-gitaar van Gerard Ekdom. Op de vraag “Er staan 5 liedjes voorgeprogrammeerd op deze speelgoedgitaar. Welke zijn dat?” had bijna iedereen het juiste antwoord gevonden. De gitaar is ook gewoon in de winkel te koop als de Little Tikes Poptunes Rocker Guitar en bevat de volgende liedjes:

  • ‘Message In A Bottle – The Police’
  • ‘Crazy Little Thing Called Love – Queen’
  • ‘Wild Thing – The Troggs’
  • ‘Love Shack – The B-52’s’
  • ‘All Star – Smashmouth’

De winnaar is geworden: Arthur Meijerink.

All Stars

Er waren 274 inzendingen voor de All Stars-wedstrijd en ze waren bijna allemaal fout. Veel mensen dachten dat Converse in 1917 meteen was begonnen met het maken van witte All Stars (oftewel: Chuckies, genoemd naar Chuck Taylor), maar als Wikipedia de waarheid spreekt kwam de witte variant van deze wereldberoemde basketballschoen pas in 1947 op de markt: “For decades the Chuck Taylor All Star basketball shoe only came in black, with a white variant released in 1947”. In de tekst bij de wedstrijdvraag hadden we gezegd, dat Wikipedia doorslaggevend zou zijn als er discussie was over het antwoord. Iedereen die de moeite had genomen om het Engelstalige artikel over Converse te lezen, had het antwoord daar letterlijk kunnen vinden.

In de reacties geeft iemand aan dat Converse volgens de website chucksconnection.com al in 1936 een witte All Stars-variant voor het Amerikaanse basketballteam heeft gemaakt. De vraag is of de schoen toen ook al “op de markt” kwam (d.w.z. in de winkels verkrijgbaar was). Omdat die informatie niet zo makkelijk te vinden is en we hadden aangegeven dat Wikipedia bij twijfel de doorslag zou geven, keuren we het antwoord 1947 goed.

Eén van de weinige inzenders met het juiste antwoord was Lucien Meye.

Marco Borsato-speaker

De meeste inzendingen (zo’n 600 stuks) kwamen binnen voor de iPod 2.1 speaker met handtekening van Marco Borsato. De vraag was dan ook niet al te moeilijk: het nieuwe bedrijf van Marco Borsato heet natuurlijk ‘Musica e Bookings’. Het antwoord was overal op internet te vinden als je in Google op “marco borsato” en “nieuw bedrijf” zoekt.

De winnaar van de speaker is: Redchilly (Gert-Jan Verhoog)

Alle winnaars van harte gefeliciteerd! De winnaars worden vandaag per e-mail op de hoogte gebracht dat ze hebben gewonnen. De winnaars die hieronder staan vermeld, zijn de voorlopige winnaars. Als we ze niet kunnen bereiken of wanneer ze de prijs alleen op een adres buiten Nederland willen ontvangen, kiezen we een nieuwe winnaar. Zoals al in de regels aangegeven, verstuurt 3FM de veilingobjecten alleen binnen Nederland, zodat wij er niets aan kunnen doen dat daardoor de Belgen een beetje buiten de boot vallen. Bij de vorige twee verlotingen (Bamboo-case en Laybag) waren twee van de drie winnaars Belgen, dus aan ons zal het niet liggen. Bij de trekking heb ik bij elk item steeds een willekeurig nummer tussen 0 en net maximale aantal inzendingen geroepen, waarna Jean-Paul in de lijst met inzendingen de juiste persoon erbij heeft gezocht en daarna gekeken heeft of de persoon het juiste antwoord had, eventuele nicknames en IP-adressen opgezocht en gecheckt of de persoon niet meermaals heeft geprobeerd mee te doen. Daar rolde het hierboven aangegeven lijstje uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2010, 14:57
Categorie Round-up
Onderwerpen serious request, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.