Snapchat wereldlenzen

Met Snapchat Wereldlenzen zet je een regenboog op je snaps

Snapchat heeft nu wereldlenzen: grappige effecten die je op foto's kunt plakken zoals regenbogen en bloemen. Ze bewegen mee als je ronddraait, maar Snapchat noemt het geen augmented reality.

Snapchat heeft weer iets nieuws: wereldlenzen, die je voor de verandering eens niet op gezichten kunt gebruiken. De nieuwe wereldlenzen zorgen ervoor dat er een regenboog zichtbaar is in jouw foto, of dat er zomaar bloemetjes verschijnen op de meest gekke plekken. Omdat het wereldlenzen zijn, zijn de overal te gebruiken… dus ook in Spanje en India.

Snapchat wereldlenzen

Snapchat Wereldlenzen

Met de wereldlenzen van Snapchat zet je 3D-objecten in een foto. Tik bijvoorbeeld op de grond om een zaadje te planten en er verschijnt een bloem. Toch gebruikt Snapchat niet de term ‘augmented reality’ om het aan te kondigen, terwijl dat het eigenlijk wel is. Je kunt de wereld inkleuren met ‘3D-ervaringen’, aldus Snap, dat de afgelopen dagen in het nieuws kwam omdat de app volgens CEO Evan Spiegel alleen bedoeld is voor rijke mensen. “Ik wil niet uitbreiden naar arme landen zoals India en Spanje”, zou Spiegel hebben gezegd.

Bij het maken van een foto met de camera op de achterzijde van de iPhone tik je op het scherm om de lenzen zichtbaar te maken. Je kunt vervolgens kiezen uit meerdere opties. Snap belooft deze regelmatig te vernieuwen, zodat je niet eindeloos dezelfde regenboog te zien krijgt. Waarschijnlijk is het een kwestie van tijd voordat ze ook in andere apps zoals Facebook en Instagram verschijnen. De wereldlenzen zijn overigens niet gesponsord.

Snapchat wereldlenzen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2017, 15:30
Categorie Apps
Onderwerpen lenzen, snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.