Google Maps met iMessage-app.

Stuur je Google Maps-locatie met nieuwe iMessage-app

Google Maps is uitgebreid met een nieuwe app voor iMessage. Hiermee kun je snel je locatie delen en wij leggen uit hoe je dat doet. Ook is er een nieuwe widget voor navigatie, die handig is als je je route wil bekijken.

Google Maps met iMessage-app.
Google Maps heeft op iOS nu ook een eigen extensie voor iMessage. Met de iMessage-app van Google Maps (link) kun je meteen je exacte GPS-locatie delen, zonder dat je hiervoor de aparte Google Maps-app hoeft te openen. Ook is er in de meest recente versie een nieuwe widget toegevoegd waarin je instructies voor het navigeren kun bekijken.

Google Maps in iMessage

Je kunt in een iMessage-gesprek al eenvoudig je locatie delen, maar via deze standaard methode wordt gebruikgemaakt van Apple Kaarten. Als je liever Google Maps gebruikt, dan heb je daar de nieuwe iMessage-app voor nodig. Zodra je de iMessage-app van Google Maps opent, zie je je huidige locatie meteen in een kaartje. Onderin zie je je locatie bij benadering omschreven en met de verzendknop verstuur je de locatie meteen naar de desbetreffende gesprekspartner. Je locatie wordt als bijlage inclusief kaartje verstuurd. Tik je hierop, dan word je meteen naar de Google Maps-app gebracht. Heb je deze niet op je toestel staan, dan wordt de mobiele site van Google Maps in Safari geopend.

Google Maps in iMessage en navigatiewidget.

Een ander nieuwigheidje in deze versie is een nieuwe widget. Er was al een widget voor reistijden, openbaar vervoer en verkeer in de buurt, maar daar is een vierde widget bij gekomen. De Routebeschrijving-widget geeft stap voor stap aan hoe je moet navigeren als je een route gestart hebt. De standaard Kaarten-app kan vanaf het toegangsscherm schermvullend je route laten zien, maar Google Maps kan dat vanwege iOS-beperkingen niet. Daarvoor komt dus de Routebeschrijving-widget goed van pas. De widget laat de eerstvolgende handeling zien, maar door hem uit te klappen kun je ook al zien welke instructie daarna volgt. Je kunt ook door de instructies bladeren door op de pijltjestoetsen in de widget te tikken.

De nieuwe widget en de iMessage-app zijn onderdeel van versie 4.30. Om de iMessage-app te gebruiken, moet je deze eerst inschakelen via de beheeroptie voor iMessage-apps. In onze tip lees je hoe je iMessage-apps gebruikt en installeert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2017, 17:24
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.