Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Deze smartphones uit 2016 zijn goed (en slecht) te repareren

Uit de teardowns van iFixit blijkt dat de iPhone 7 en iPhone SE nog goed te repareren zijn ten opzichte van andere smartphones die in 2016 verschenen.

Als je aan de teardowns van iFixit denkt, dan krijg je misschien de indruk dat Apple alles zó volplakt met lijm dat het nauwelijks meer te repareren is. Maar schijn bedriegt, want in de ranglijst van iFixit staan maar liefst twee iPhones met een voldoende rapportcijfer.


iPhone 7 teardown door iFixit: de componenten

iPhone 7 en iPhone SE goed te repareren

Smartphones gaan relatief vaak kapot, vertelt iFixit in een blogposting. Dat komt omdat we ze overal mee naartoe nemen: in de badkamer, in broekzakken, op roestige cafétafeltjes. De helft van de smartphone-eigenare heeft wel eens een kapot scherm gehad, meldt iFixit. In zo’n geval is het wel zo prettig als je smartphone makkelijk te repareren is en dat blijkt bij de iPhone 7 en iPhone SE wel goed te zitten. Beide toestellen staan op de tweede en derde plek in de top 5 van best te repareren smartphones die ze het afgelopen jaar in een teardown hebben bekeken.

Het best te repareren bleek de LG G5, die een reparatiescore van 8 uit 10 kreeg. Op nummer twee staat de Google Pixel en de iPhone 7 met een score van 7/10. Dat de Pixel in onderstaande infographic toch iets hoger staat dan de iPhone 7 komt omdat Google’s smartphone nét iets makkelijker uit elkaar te halen was.

De iPhone SE doet het ook niet slecht op plek 3, maar de reparatiescore van 6/10 laat zien dat het er nog net mee door kan. Apple verslaat de Samsung Galaxy Note7 (4/10) en de Samsung Galaxy S7/Edge (3). De toestellen van Samsung bleken het moeilijkst te repareren, terwijl ze in voorgaande jaren nog uit makkelijke modules waren opgebouwd. Samsung kiest echter steeds vaker voor dikke klodders lijm om de boel bij elkaar te houden.

iFixit reparatiescore

Toch laat de infographic van iFixit maar een deel van het verhaal zien. Er verschenen afgelopen jaar duizenden toestellen en iFixit heeft alleen de meest populaire modellen uit elkaar geschroefd. Wil je weten welke toestellen het afgelopen jaar nog meer zijn bekeken, zoals de Huawei Mate 9 en de Wiko Pulp 4G (ja, er is echt een smartphone met die naam), dan kun je terecht op de pagina iFixit.com/teardowns.

AirPod teardown case

Overigens houdt Apple ook wel van een flinke klodder lijm: uit de teardown van de AirPods bleek dat ze niet uit elkaar te halen zijn, zonder alles kapot te maken.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.