De Stagg EKG is een design-waterkoker met Bluetooth

De Stagg EKG is een design-waterkoker die via Bluetooth te bedienen is vanaf je iPhone. Via Kickstarter kun je investeren in het idee.

Waterkokers zien er vaak allemaal hetzelfde uit: glad geborsteld staal in dezelfde herkenbare vorm. De makers van de Stagg EKG proberen het met een wat hippere uitvoering in matzwart. Naast het standaardmodel met knoppen is er ook een duurder model die je via Bluetooth met je iPhone koppelt.

Stagg EKG waterkoker

Huishoudelijke spullen: vaak gedoe
Heel lang geleden hebben we eens geschreven over de iKettle, een waterkoker met een iPhone app. De belofte dat het je leven zou veranderen was natuurlijk een grap. In werkelijkheid maakte de iKettle (die trouwens nog steeds in een nieuwe gedaante te koop is) het vooral lastiger om water te koken. Het werkte alleen als je iPhone op het eigen, onbeveiligde netwerk van de waterkoker was aangemeld en van 5GHz-netwerken had de fabrikant nog nooit gehoord. Ook vandaag de dag is dat nog regelmatig een probleem als je met smart home-apparaten bezig gaat. De Dyson Pure Cool Link-luchtreiniger die we eerder dit jaar reviewden, werkt ook alleen met 2,4GHz netwerken.

Stagg waterkoker

Stagg EKG is een design-waterkoker

Los van de technische beslommeringen is er ook nog iets anders waar je rekening mee moet houden: jij wil iets met de nieuwste technische snufjes, je partner (m/v) wil iets dat er leuk uitziet. De Stagg EKG-ketel komt dan misschien door de strenge selectie heen. Deze waterkoker is voor de verandering eens niet gemaakt van glimmend staal, maar heeft een grappig uiterlijk zoals een oliekannetje of plantengieter.

Stagg EKG waterkoker op Kickstarter

Twee modellen, met en zonder app
Met een minimalistische knop kun je de gewenste temperatuur instellen, maar dat kan natuurlijk ook met de bijbehorende app. Daarmee los je in één keer een veelgehoord probleem op: jij doet het liefst alles via een iPhone-app, je huisgenoten hebben liever normale bedieningsknoppen. Er zit ook een pauzeknop op, die ervoor zorgt dat het water gedurende 30 minuten op temperatuur wordt gehouden, zodat je niet hoeft te haasten bij het koffiezetten.

Stagg EKG waterkoker is gemaakt van staal

Dat de waterkoker verbinding maakt via Bluetooth lost ook meteen het probleem op van niet-ondersteunde Wi-Fi-netwerken, al betekent het wel dat het bereik wat minder is. Je zult in dezelfde kamer moeten zitten om de waterkoker op afstand te bedienen. De versie met Bluetooth-functie werkt ook samen met een keukenweegschaal waarmee koffie-afficionado’s heel nauwkeurig de juiste hoeveelheid koffie kunnen afmeten. Ook de doorlooptijd van het water kun je ermee registreren.

Lastig in handen te krijgen
De Stagg EKG is te vinden op Kickstarter. Het goedkoopste model zonder appbediening vergt een investering van $109 en voor de EKG+ met app doe je mee als je $149 overmaakt. Vind je het een leuk idee, maar wil je de waterkoker niet zelf hebben, dan kun je vanaf $10 doneren. Helaas zul je vrienden in de VS (en een stekkeradapter) moeten inschakelen om er eentje in handen te krijgen, want de bedenkers versturen voorlopig alleen naar de VS en Canada. Het beoogde bedrag van $100.000 is echter al dubbel binnen, dus de kans is groot dat het doorgaat. Fabrikant Fellow heeft wel eerder producten uitgebracht en belooft een extra meloensnijder bij de waterkoker als het niet lukt om ze in september 2017 te leveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 december 2016, 11:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen keuken, kickstarter, water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.