Sky Radio introduceert deze zomer streamingdienst MyRadio

Radiostation Sky Radio brengt deze zomer een nieuwe streamingdienst, waarmee je een slim radiostation op je iPhone kunt maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

MyRadioSky Radio zal later deze zomer de mobiele app MyRadio uitbrengen. Hiermee kun je een online radiostation afstemmen op je eigen voorkeuren. De aankondiging is opmerkelijk, omdat het gaat om een Nederlands initiatief dat een alternatief wil bieden op diensten zoals Spotify en Music Unlimited.


De app werd vandaag aangekondigd door Sky Radio, die hoopt om deze zomer de dienst op de computer en voor verschillende mobiele platformen uit te rollen. Welke platformen dit precies zijn is nog niet duidelijk, maar de iPhone lijkt waarschijnlijk. Wij hebben inmiddels contact opgenomen met Sky Radio voor bevestiging. Sky Radio vertelt aan iPhoneclub dat de iPhone-app in juni zal verschijnen. De iPad-app zal een maand later in de App Store staan.

Je maakt in MyRadio een radiostation op basis van jouw favoriete muziekgenre. Door nummers over te slaan en positief of negatief te beoordelen, leert de app jouw smaak steeds beter kennen. Op basis hiervan worden er andere nummers afgespeeld.

MyRadio pakt het anders aan dan Spotify, een dienst die je juist afspeellijsten en losse tracks laat beluisteren. De manier waarop de app jouw smaak leert kennen doet juist meer denken aan de applicatie Zite, die op basis van jouw gelezen artikelen nieuwe dingen voorschotelt die jou wellicht interesseren.

Hoewel MyRadio nog niet beschikbaar is, kunnen gebruikers zich wel alvast aanmelden voor een bètatest. Hiervoor heb je wel een Facebook- of Hyves-account nodig.

Bron: Tweakers.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 mei 2012 om 15:38
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.