iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

XIOS Hogeschool Limburg organiseert in België opleiding apps maken

De XIOS Hogeschool Limburg in België biedt een opleiding apps maken aan, waarbij je leert om te ontwikkelen voor iOS 5 en Android. Het initiatief richt zich volledig op mobiele platformen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

XIOS HogeschoolDe XIOS Hogeschool Limburg in België biedt vanaf september 2012 de postgraduaat ‘Integrale benadering van mobiele applicatieontwikkeling’ aan. Bij deze opleiding leer je hoe je applicaties voor onder andere iOS 5 moet ontwikkelen. Het initiatief is bijzonder voor België, aangezien de focus volledig op mobiele besturingssystemen ligt.


Steven Palmaers, één van de initiatiefnemers van de opleiding, vertelt aan iPhoneclub dat mobiel steeds vaker binnen bestaande opleidingen aan bod kwam. Het idee van een aparte opleiding werd daarom steeds logischer: “Hierdoor geraakten we er meer en meer van overtuigd dat hier wel degelijk een behoefte aan is en we hebben enkele maanden geleden de knoop doorgehakt”

De opleiding biedt vijf modules, waarbij er twee zich richten op ontwikkelen voor Android en één op ontwikkelen voor iOS 5. De overige modules behandelen de beschikbare platformen, user experience en hybdride oplossingen. Bij die laatste wordt vermoedelijk gekeken naar webapplicaties, die op zowel iOS als Android te gebruiken zijn.

Je kunt je voor 1.550 euro inschrijven bij de opleiding. Eenmaal aangemeld kun je de lessen bijwonen op zaterdag van 9:30 tot 14:30 uur en op woensdag van 18:00 tot 21:30 uur. De colleges worden gegeven van september 2012 tot juni 2013. Om toegelaten te worden heb je minstens een bachelordiploma nodig.

De XIOS Hogeschool is zeker niet de eerste die met een opleiding apps maken komt: in 2009 schreven we nog over Competence Factory, die toen met een opleiding Phone developer/designer begon. Daarnaast richten verschillende programmeeropleidingen zich ook deels op mobiele platformen.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 mei 2012 om 17:10
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.