Apple-ontwerper Jonathan Ive bezig met zijn ‘belangrijkste werk ooit’

Jonathan Ive is bezig met zijn meest belangrijke project ooit. In een interview gaf de hoofdontwerper van Apple aan hoe hij herinnerd wil worden en de huidige projecten zijn daarbij erg belangrijk. Mogelijk gaat is Ive bezig met een Apple-televisie.

jonathan iveHet zijn gouden tijden voor Apple, maar ook voor het creatieve genie achter de producten. Apple-ontwerper Jonathan Ive heeft in een interview gezegd dat hij momenteel bezig is met zijn belangrijkste werk ooit. Ives was in het Verenigd Koninkrijk om geridderd te worden. Hij gaf aan dat hij waarschijnlijk het meest zal worden herinnerd door de projecten waar hij momenteel aan werkt. Hij heeft het gevoel dat dit “het meest belangrijke en het beste werk” is, wat zijn team ooit gedaan heeft. Waar Ive nu precies aan werkt, wilde hij in het interview niet zeggen: “of course I can’t tell you about”. Mogelijk gaat het om een televisie, waarvan er volgens de geruchten een exemplaar van 50-inch in zijn ontwerpstudio staat.

Interviewer Shane Richmond vroeg zich af of Ive iets zou verklappen als de Britse koningin tijdens de ridderplechtigheid iets over de volgende generatie iPhone zou vragen. “That would be funny”, is alles wat Ive erover wilde zeggen.

Het interview is in twee delen te lezen op de website van The Telegraph, een Britse krant. Ive werkt sinds 1992 voor Apple en werd hoofdontwerper in 1997. Hij werkte nauw samen met Steve Jobs en werd in de biografie van Jobs zijn ‘spirituele partner’ genoemd. Bovendien kreeg Ive meer operationele vrijheid in het bedrijf, dan andere topmensen rondom Jobs.

Jonathan Ive heeft al veel prijzen ontvangen voor zijn designwerk. Afgelopen december werd bekend dat Ive de titel ‘Knight Commander of the British Empire’ zou krijgen, waar hij zeer van onder de indruk is. Na twintig jaar in de Verenigde Staten voelt Ive zich nog steeds een kind van de Britse ontwerptraditie en is trots op de designhistorie van het land. De inspiratie om ontwerper te worden kwam van Ive’s vader, die zilversmid is.

Verder lezen: interview deel 1 en deel 2 is te lezen bij The Telegraph

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 12:48
Categorie Apple
Onderwerp jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.