‘Siri’s servers kosten 1 miljoen dollar per land’

Apple betaalt dik 1 miljoen dollar per gebied voor de servers van Siri. Dit blijkt uit een post van een bezoeker op Reddit.

ios-7-siri-etcApple heeft tot nu toe weinig losgelaten over de technische kant van Siri. We weten dat de dienst gebruikmaakt van Apple’s servers, maar om wat voor servers het precies gaat is nog nooit verteld. Een bezoeker van Reddit brengt daar verandering in: hij heeft nauwe banden met een Apple-medewerker die verantwoordelijk is voor de cloudservers en vertelt in detail wat voor apparatuur Apple heeft staan om Siri draaiend te houden. Volgens de post zijn de Siri-servers opgedeeld per land en kost de gebruikte hardware meer dan 1 miljoen dollar per regio.

Volgens de Reddit-post gebruikt Apple voor ieder land vier HP server-rekken ter waarde van 31.000 dollar per stuk. In ieder van deze rekken hangen acht servers ter waarde van 27.969 dollar. Bij elkaar opgeteld ben je in totaal 1.019.008 dollar kwijt voor alle benodigde servers. Ben je van plan om Apple’s servers na te bouwen, dan ben je daarnaast nog iets meer kwijt: iedere server heeft een upgrade gekregen en bevat 1TB RAM.

Samenvattend heeft ieder land in totaal 32 Siri-servers tot zijn beschikking, met in totaal 1204 processorkernen en 32TB aan RAM. Hoewel elk land in ieder geval één van deze serverinstanties heeft, kan een land ook meerdere groepen krijgen. Voor alleen de Verenigde Staten heeft Apple drie serveropstellingen die ieder bestaan uit de hierboven genoemde hardware. De teller loopt hierdoor op naar maar liefst 3.057.024 dollar.

De beschreven servers zijn enkel bedoeld voor Siri-opdrachten. We kunnen daarom alleen maar gissen naar hoeveel apparatuur Apple heeft staan om iCloud draaiend te houden.

Hoewel de beweringen op Reddit goed onderbouwd worden, classificeren we ze wel als gerucht: er is immers geen manier om de identiteit van de poster te verifiëren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2014, 11:20
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.