NPO Plus app voor iOS gaat AirPlay ondersteunen

De nieuwe NPO Plus app voor iOS gaat AirPlay ondersteunen om video's naar je tv te streamen. De nieuwe betaaldienst gaat begin 2014 van start.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

NPO PlusDe nieuwe NPO Plus app voor iOS gaat AirPlay ondersteunen om video’s vanaf de app naar een AirPlay-apparaat te streamen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep desgevraagd tegenover AndroidPlanet. Met de nieuwe app krijgen gebruikers toegang tot de nieuwe betaaldienst NPO Plus van Uitzending Gemist, waarmee je video’s in betere kwaliteit en een breder aanbod krijgt voorgeschoteld. De nieuwe dienst moet begin dit jaar van start gaan. Dan zullen ook de apps beschikbaar komen.

Naast de bekende Nederlandse series als Flikken Maastricht gaat NPO Plus ook films, series en documentaires aanbieden die normaal gesproken niet via Uitzending Gemist teruggekeken kunnen worden. Om de auteursrechten te kunnen financieren, vraagt de NPO dus een vergoeding. Het is nog niet duidelijk wat de prijs zal zijn. Bovendien gaat het in eerste instantie om een proef. Daar tegenover staat dus wel dat de kwaliteit van videomateriaal hoger is en er minder reclame wordt getoond.

Het streamen van live content is op dit moment al mogelijk met de gewone NPO app voor iOS. Kabelaars als Ziggo, die ook live televisie aanbieden, ondersteunen het streamen via AirPlay niet vanwege de benodigde rechten hiervoor. Ondertussen heeft Uitzending Gemist aangekondigd dat het de beeldkwaliteit van de gratis versie van Uitzending Gemist (NPO) niet zal verbeteren. Die is al sinds 2011 maximaal 1 Mbps afhankelijk van de netwerksnelheid. Gebruikers die video’s in een hogere kwaliteit willen kijken zullen hun toevlucht moeten zoeken bij de nieuwe betaaldienst NPO Plus. Tegelijkertijd maakte RTL bekend dat het de beeldkwaliteit van RTL XL nog dit jaar zal opschroeven naar HD-kwaliteit. RTL XL biedt zowel betaalde als onbetaalde content aan.

De nieuwe on-demand dienst van de NPO is onderdeel van een nieuwe overkoepelende streamingdienst van NPO, RTL en SBS 6 onder de naam NLZiet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:32
Onderwerp npo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.