‘Siri gaat beter met apps communiceren voor iWatch’

Apple werkt aan een nieuwe versie van Siri die met alle apps kan communiceren en automatisch de juiste apps toont op je iWatch.

iWatch siriApple werkt aan verbeterde Siri-ondersteuning voor apps uit de App Store. Dit beweert The Information op basis van niet nader genoemde bronnen. Met de Siri-verbeteringen wil Apple het makkelijker maken om met apps te communiceren via de iWatch. Apple wil het onder andere mogelijk maken voor chatapps naast iMessage om gebruik te maken van Siri. Het is hierdoor bijvoorbeeld mogelijk om met Siri een WhatsApp-bericht te verzenden.

De verbeterde app-integratie moet het ook mogelijk maken om Siri op zeer specifieke manieren te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een hotel-app, dan kun je Siri vragen om een kamer voor je te boeken.

Siri kan op het moment al gebruikmaken van diensten van derden, zoals Wolfram Alpha, Yelp en Rotten Tomatoes. Voor het gebruik hiervan heeft Apple directe afspraken gemaakt met de bedrijven achter deze diensten. De nieuwe Siri-ondersteuning laat ontwikkelaars Siri gebruiken zonder contact met Apple op te nemen.

Volgens de bronnen zal Siri een prominente rol spelen voor de iWatch. De virtuele assistent moet niet alleen voor je communiceren met apps, maar zal ook bepalen wat je op het iWatch-scherm ziet staan. Siri weet bijvoorbeeld wanneer je begint met hardlopen met behulp van bewegingssensoren en zal vervolgens automatisch een fitness-app starten.

Met de nieuwe plannen zet Apple een grote stap richting het verbeteren van Siri, maar het is nog even afwachten hoeveel wij er aan hebben. Hoewel Siri in Nederland gebruikt kan worden, moet je haar op het moment nog in het Engels aanspreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2014, 17:36
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen iwatch, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.