Gmail 3.0 voor iPhone en iPad ververst mail op achtergrond

Gmail voor iPhone en iPad werkt onder iOS 7 nu ook met background fetching, waardoor nieuwe e-mails al op de achtergrond worden geladen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Gmail iOS 7 1Google’s mailapp Gmail heeft een update gekregen naar versie 3.0 voor iPhone en iPad. De nieuwe versie introduceert het binnenhalen en verwerken van e-mails op de achtergrond, zonder dat je de applicatie actief gebruikt. De app gebruikt daarvoor de background fetching-mogelijkheid die alleen mogelijk is onder iOS 7 en nieuwer. Het voordeel is dat je nieuwe mail meteen al klaar staat als je de app opent.

Background fetching heeft als voordeel dat je niet meer op de nieuwe mails hoeft te wachten op het moment dat je de app opent. Als het goed is, heeft Gmail zelf namelijk al de mails ingeladen op de achtergrond. Om de functie te laten werken moet je minimaal één vorm van pushmeldingen hebben geactiveerd voor de app. Het maakt niet uit of dat een badge op het app icoon, een strook bij een nieuwe e-mail of een pop-up pushmelding bij een nieuw bericht is.

Verder heeft Google in Gmail 3.0 het inloggen bij de apps van Google verbeterd. Als je bent ingelogd in een van de Google-apps als Gmail, Google Maps, Google Drive of Chrome, word je automatisch ingelogd in de andere apps. Het gevolg van die aanpassing is dat inloggen iets meer gedoe kan worden als je verschillende accounts voor verschillende Google-diensten gebruikt. Het kan er in ieder geval toe leiden dat je opnieuw moet inloggen in de Gmail-app na de nieuwe update.

Downloaden: Gmail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:07
Onderwerpen e-mail, gmail, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.