Zie ginds komt de stoomboot met Siri

Ook Siri kijkt uit naar de komst van Sinterklaas dit weekend. Je kunt de assistent vragen wanneer SInterklaas komt en waar Sinterklaas woont. Probeer het maar eens!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Siri-iPad-ProSinds Siri dit voorjaar Nederlands praat, kan je hem (of haar) allerlei vragen stellen. Van praktische zaken zoals het zetten van een wekker tot het maken van een routebeschrijving, Siri weet op heel veel zaken een pakkend antwoord te geven. De assistent is ook fan van Nederlandse tradities, want Sinterklaas is bij Siri maar al te bekend.


Je kunt Siri verschillende vragen stellen over Sinterklaas waar je een gevat antwoord op terug krijgt. Vraag wanneer Sinterklaas komt en Siri stelt voor om Zie ginds komt de stoomboot te gaan zingen. Ook vraagt Siri zich hardop af of je dit jaar wel helemaal braaf geweest bent. Het maakt niet uit of je de Nederlandse of Vlaamse Siri gebruikt.

Siri en Sinterklaas.

Ook al kent Siri Sinterklaas maar al te goed, zijn trouwe bondgenoot Zwarte Piet is bij Siri totaal onbekend. Wellicht durft Siri zich niet te mengen in de hevige Zwarte Pieten-discussie. Overigens is ook de Kerstman niet Siri’s beste vriend, want ook die komt niet voor in de antwoorden.

Bekijk ook

Apple Store Amsterdam geeft gratis Sinterklaas-workshops

De Apple Store Amsterdam organiseert drie verschillende workshops voor kinderen die in het teken staan van Sinterklaas. Inschrijven is gratis.
Bekijk ook

De leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone en iPad

Ontdek de leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone of iPad: kijk het Sinterklaasjournaal, bel de Sint, red de cadeaus of maak je verlanglijstje af.

Bedankt @Gielk voor de tip!

En nog meer inzendingen van onze lezers!

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.