NPOMG Uitgelichte programma's

NPOMG laat zien dat een Uitzending Gemist-app voor de Apple TV best haalbaar is

De app NPOMG laat zien dat een Uitzending Gemist-app voor de Apple TV best haalbaar is. Deze proof-of-concept van ontwikkelaar Rachid Finge laat zien dat

NPOMG programma-overzicht

De NPO vindt een aparte Uitzending Gemist-app voor de Apple TV “te kostbaar”. Toen we ze vroegen of er een aparte app aan komt, liet woordvoerder Aldert Baas weten dat er op korte termijn geen plannen zijn. Maar volgens ontwikkelaar Rachid Finge valt het best mee. Om te laten zien dat een NPO-app best haalbaar is, maakte Rachid een proof-of-concept, die hij dit weekend op de NPO Hackathon gaat laten zien. Wij kregen alvast een voorproefje van de app te zien.

Rachid werkt zelf voor de NOS, maar in een heel andere rol: als nieuwslezer. Daarnaast maakt hij via zijn bedrijf Deviate apps die vaak niets met televisie te maken hebben, zoals de openbaar vervoer-app OV Delay en de Nest-afstandsbediening Thessa.

NPOMG TestFlight

De NPO vindt AirPlay goed genoeg als je tv-programma’s wilt afspelen, maar wij hebben toch liever een aparte app. NPOMG is wat ons betreft precies wat er in zo’n app zou moeten zitten. Bij het opstarten zie je de uitgelichte programma’s van dit moment, zodat je meteen kunt gaan kijken. Bovenin vind je verder opties om naar Sesamstraat, Live en Zoek te bladeren.

NPOMG Uitgelichte programma's

Dat Sesamstraat als aparte optie wordt genoemd heeft ermee te maken dat de avonduitzending van Sesamstraat op NPO 1 gaat verdwijnen. De NPO vindt dat iedereen de kinderserie toch wel on-demand kan kijken. Vandaar dat Rachid deze vanwege de actualiteit extra aandacht wilde geven. Ook omdat Sesamstraat via een app veel gemakkelijker terug te vinden is.

NPOMG Sesamstraat kijken

Het onderdeel Live is leuk voor mensen die in de gaten willen houden of hun favoriete programma begint. Je ziet de beelden van NPO 1, 2 en 3 bewegend in beeld. Zodra je op één van de zenders drukt krijg je de live tv-beelden beeldvullend te zien – helaas niet in HD-kwaliteit, maar in een flink lagere kwaliteit van rond de 342p. Daar kan Rachid helaas niets aan te doen; hij moet het doen met de streams die hij kan gebruiken.

NPOMG Live televisie kijken

Tenslotte zit er ook nog een zoekfunctie in de app. Daarmee kun je de programma’s van de afgelopen 7 dagen opzoeken en afspelen. Dat je maar 7 dagen kunt terugkijken is wederom een beperking die NPO oplegt.

NPOMG zoekfunctie

Vanmiddag heeft Rachid ook nog een radiofunctie toegevoegd aan de app. Nou was het al mogelijk om met reeds aanwezige Apple TV-apps naar de radio te luisteren, maar dat het erin zit maakt deze niet-officiële NPO-app helemaal compleet.

NPOMG radio luisteren

Eerder maakte ontwikkelaar Jeff Kreeftmeijer ook al een onofficiële Apple TV-app om NPO-programma’s terug te kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2015, 18:09
Categorie Apps
Onderwerpen npo, uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.