Siri Shortcuts app

Shortcuts 2.1.2 update bevat twee handige nieuwe acties

Maar er zijn ook problemen

Apple heeft een nieuwe versie van de Shortcuts (Opdrachten)-app voor iOS uitgebracht, met twee handige vernieuwingen. Maar er zijn ook klachten dat de app de afgelopen dagen niet goed werkt.

Shortcuts 2.1.2

Shortcuts 2.1.2 verscheen gelijktijdig met drie updates voor iOS, macOS en tvOS. In de releasenotes staat alleen dat er bugs zijn opgelost, maar wie verder kijkt ontdekt de twee verbeteringen. Zo is er nu ondersteuning voor ‘Get Time Between Dates’. Hiermee kun je het aantal maanden tussen twee datums berekenen en gebruiken in je workflow. Je kunt bijvoorbeeld vaststellen of er een halfjaar verstreken is. De andere verbetering is de ‘Post to Tumblr’-actie, waarmee je allerlei zaken op Tumblr kunt posten. De dienst was de afgelopen dagen in het nieuws omdat Apple de bijbehorende app uit de App Store had gehaald. Ondertussen heeft Tumblr nieuw beleid ingesteld en is porno en ander naakt voortaan verboden, waardoor de app weer acceptabel is voor Apple.

Shortcuts problemen

Er zitten daarnaast allerlei bugfixes en kleine verbeteringen in Shortcuts 2.1.2, zoals verbeterde lokalisatie en iCloud-sychronisatie. Er zijn echter ook problemen met de app. De afgelopen dagen klagen gebruikers dat de shortcuts die ze hebben gemaakt, niet goed werken. Het heeft vooral te maken met het activeren van shortcuts via Siri. Gelukkig is er een workaround, terwijl we wachten op een oplossing vanuit Apple.

Siri Shortcuts iOS 12

Vanuit de Opdrachten-app blijkt het mogelijk om de shortcuts te gebruiken, maar als je Siri vraagt om er eentje uit te voeren, blijkt de digitale assistent daar niet toe in staat. Tot nu toe is het aantal meldingen beperkt en het probleem doet zich ook niet voor bij de meeste Siri Shortcuts die met apps van derden zijn gemaakt. Gebruik je bijvoorbeeld een shortcut om je pakketjes met Deliveries in de gaten te houden, dan werkt dat nog steeds.

Workaround
Check eerst of de optie ‘Gebruik met Siri‘ ingeschakeld is. Is dat het geval, dan kun je om het probleem op te lossen deze simpele truc proberen: ga in de Shortcuts-app en neem je Siri-spraakopdracht opnieuw op voor die Shortcut. Het zou daarna weer goed moeten werken. Heb je heel veel shortcuts, dan kan dit vervelend zijn maar voor je meestgebruikte heb je daarna wel weer de mogelijkheid om ze te gebruiken. Mocht je ook problemen hebben met Shortcuts/Opdrachten, dan horen we dat natuurlijk graag in de reacties!

Lees ook onze andere Shortcuts-artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2018, 10:18
Categorie Apps
Onderwerp Siri Shortcuts
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.