Shazam iPhone iPad 8.0

Shazam 8.0 krijgt handige meldingsfuncties in iOS 8

Shazam 8.0 heeft een vernieuwde nieuwspagina, hitlijsten met afspeelknoppen en slimme notificaties zoals je van iOS 8 kan verwachten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Shazam iPhone iPad 8.0De beroemde muziekscanner-app Shazam is vernieuwd voor de iPhone en iPad. De applicatie maakt nu gebruik van interactieve notificaties in iOS 8, waardoor je meteen bij een liedje terecht komt. De functie werkt als je gebruik maakt van Auto Shazam: Shazams optie om muziek op te nemen terwijl de app op de achtergrond draait.
Het is niet de enige vernieuwing in Shazam versie 8.0.

Eigenlijk zijn alle pagina’s in de app aangepast, behalve de muziekscanner zelf. De De grootste vernieuwing is de nieuwsfeed, waarin berichten op bijna Facebook-achtige wijze onder elkaar staan. Je ziet eerst steeds waarom een bepaald bericht bij jou past, ziet daarna een foto en het begin van de tekst.

De lokale hitlijsten in het Verkennen-tabblad en je eigen verzamelde tags, kregen ook een nieuwe lek verf. Je eigen tags zijn handig verdeeld tussen je eigen gescande muziek en automatische scans van de app, en op elke pagina vindt je meteen een previewknop waarmee je een sample van een liedje afspeelt. Door de opzet zie je op elke pagina meer nummers, maar Shazam had daarop een grotere slag kunnen slaan.

Shazam verkennen op kaart iPhone Shazam eigen tags iPhone

Zowel Shazam als Shazam Encore zijn namelijk nog niet aangepast voor de grotere schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dat is merkwaardig, want de relatie tussen Apple en Shazam was altijd erg goed en daardoor was Shazam er altijd als de kippen bij om nieuwe software en hardware zo snel mogelijk te ondersteunen.

Shazam Red, de goede doelen-versie van de muziekscanner, is ondertussen niet meer in de App Store te vinden. Eigenaren van de speciale versie kunnen overstappen naar de gratis versie van Shazam, waarna ze daarin de advertenties kunnen verwijderen. Shazam RED zal zelf niet meer worden bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2014, 15:07
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.