iculture-biz
iCulture Biz
Office

Microsoft laat ontwikkelaars Office 365-functies toevoegen aan iOS-apps

Microsoft heeft tools vrijgegeven waarmee Office 365-functies in apps kunnen worden ingebouwd. Ook komt er een Retina-versie van Office voor Mac.

Microsoft heeft een aantal nieuwe functies voor Office 365 aangekondigd, inclusief ontwikkeltools om ze in iOS-apps in te bouwen. Bovendien kunnen ontwikkelaars aan de slag met allerlei IFTT-functies en is er een Retina-vriendelijke versie van Office voor de Mac in ontwikkeling.

Office

Microsoft kondigde op de TechEd Europe-conferentie drie nieuwe tools voor ontwikkelaars aan, gericht op Office 365. Er komen nieuwe mobiele SDK’s (software development kits) voor iOS en Android en ontwikkelaars krijgen toegang tot de Office 365 app-launcher. Met de nieuwe tools kunnen ontwikkelaars allerlei functies op het gebied van e-mail, bestanden, agenda’s en contactpersonen inbouwen in hun apps. iOS-ontwikkelaars kunnen ook rekenen op ondersteuning voor Objective-C en toekomstige ondersteuning voor Apple’s Swift-programmeertaal.

Voorbeeld: reservering maken

Om een voorbeeld te geven: als je een iPhone-app hebt waarmee je reserveringen voor hotels of restaurants kunt maken, dan kun je met de tools die Microsoft beschikbaar stelt meteen in de Office 365-agenda van de gebruiker controleren of er al afspraken staan. Ook kan de Office-agenda meteen worden bijgewerkt, als de reservering is gemaakt.

Een takenlijstapp zou kunnen helpen bij het inplannen van vergaderingen en het waarschuwen van de deelnemers, zodat ze weten dat er een brainstorm aankomt.

Voor gebruikers zullen de nieuwe functies vooral gemak brengen. Maar ze moeten wel ingelogd zijn op hun Office 365-account en per app toestemming geven om de functies te gebruiken. Niet elke app kan dus zomaar in je Office-agenda schrijven. Het inlogproces is vergelijkbaar met de inlogknoppen van Facebook, zegt teamleider Arpan Shah.

Microsoft en IFTTT

Ook interessant is het Office 365-kanaal dat binnenkort in IFTTT beschikbaar komt. Daarvoor heeft Microsoft een aantal partners gestrikt. IFTTT maakt het mogelijk om allerlei zaken rondom Office-taken te automatiseren, zoals in het voorbeeld hieronder: als de grote baas van Microsoft een e-mail naar jou stuurt, wil je meteen een sms-bericht ontvangen. Een aantal ontwikkelaars is al begonnen met het maken van IFTTT-toepassingen.

ifttt-microsoft-recept

De nieuwe API’s, SDK’s en uitleg zijn beschikbaar via Microsoft’s ontwikkelaarswebsite.

Retina-versie van Office voor Mac

Mac-gebruikers die veel met Microsoft Office moeten werken hebben trouwens ook iets om naar uit te kijken. Volgens een Chinese site is er een Retina-vriendelijke versie van Office voor de Mac in ontwikkeling.

office-for-mac-retina

Dat zou tijd worden, want de Mac-versie is al een tijdje niet meer grondig bijgewerkt. De screenshots laten een vlakkere gebruikersinterface zien, in lijn met het uiterlijk van Yosemite. Ook werkt Office straks samen met het Berichtencentrum en zijn de cloudfuncties uitgebreid. Op de screenshots is alleen Outlook te zien.

office-voor-mac-retina-ready

Eerder deze week werd bekend dat Microsoft de opslagruimte voor Office 365 onbeperkt maakt.

In iCulture Biz lees je nog veel meer artikelen die voor zakelijke iPhone-gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2014, 13:37
Categorie Apps
Onderwerpen developers, iculture biz, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.