Reacties voor: Seagate brengt externe harde schijf voor de iPhone uit

Seagate brengt een maar liefst 500 GB grote harde schijf uit voor de iPhone en iPod touch. Die kun je niet per snoer aan de Apple-producten hangen, maar communiceert via WiFi.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:
20 reacties
 1. Vraag me af of dit iets gaat worden, klinkt wel heel omslachtig. Externe HDD via Wifi? Hoe ga je dan bestanden benaderen zoals office documenten?

  Alleen voor muziek en foto’s lijkt me dit een beetje een kostbare oplossing.

 2. zeker een kostbare oplossing, maar wel een oplossing… ben ook benieuwd of je dan ook bestanden kan bewerken of op zijn minst kan verplaatsen en toevoegen…

  fototoestel aan ipad, foto’s bewerken, foto’s opslaan… klinkt erg goed als dat zou kunnen….

 3. Is er ook een harde schijf voor de iPhone die goedkoper is of waar je apps op kunt zetten en op je iPhone kunt afspelen?

 4. Trouwens het lijkt me wel nice, maar te duur

 5. Kostbaar? Is er dan al een goedkopere manier om dit te doen? Ik vind de prijs nog heel goed meevallen. Enkel het aantal uren videostreamen bevalt me niet. Ik had voor dit geld nog net iets meer verwacht… 🙁

 6. @dlo: @iDMi: Het kan op de zelfde manier als de dropbox app.

 7. Aardig dure oplossing maar toch wel een handige dingetje!

 8. De batterij duur bij video streaming zou 5 uur bedragen. Ook is het feit dat de schijf beschikt over USB 3.0 mooi meegenomen.
  En dan vind ik de prijs nog zeer goed meevallen hoor.

  bron

 9. ALS ik films wil streamen dan stream ik via xbmc. Werkt prima…

 10. Volgens heb je ook de hyperdrive. Je kan dan snel, zonder tussenkomst van een computer, bestanden op de ipad zetten. Op de ipad zijn de documenten benaderbaar. Wil je een document/film op de ipad zetten dan kan je via de cameraconnection kit het bestand overzetten. Meer info op http://www.hypershop.com. Het is volgens mij niiet mogelijk dat je vanaf de hyperdrive de bestanden afspeelt. ze moeten op de ipad geplaatst worden.

  Apple heeft wel een rechtzaak aangespannen tegen de maker, sanho. De status van de rechtzaak ken ik niet.

 11. Ik vind het helemaal niet zo duur. o_O Ongeveer net zo duur als de time-capsule, alleen kan deze waarschijnlijk geen netwerken opzetten. 😛 Maar het lijkt mij een goudeerlijk prijsje.

 12. W8 ff. Op zich niet duur voor zo’n apparaat. Werkt dus alléén via WIFI. Beetje overbodig voor thuisgebruik. Daar heb ik mogelijkheden genoeg om bestanden te bekijken op m’n iPhone en iPad. In niet-thuis-situaties moet ik dan wel de beschikking hebben over een netwerk. Hoe zou het werken op een langzame hotspot van KPN?

  Het kan ook zijn dat dit, in combi met de App, zelf een soort hotspot is. Voor mij niet helemaal duidelijk.

 13. Ik weet niet wat voor baan jullie hebben maar voor 140 piek heb ik bijna 5 TB aan een externe harde schijf.. ook met usb 3.0. Dat is toch wel iets meer dan een halve TB.
  Ik denk niet dat het zo’n succes word.

 14. @Peterfrans: Neen, hij maakt zelf een wifi netwerk (een zogenaamd ad-hoc netwerk) als je dit aansluit in je auto, kan je makkelijk films streamen naar de ipads achter in de auto, het toestel is in staat om naar 3 toestellen tegelijk te streamen. Naar batterij moet je dan niet kijken, je hebt een 12V stekker.

 15. Als een dergelijk apparaat met WebDav-toegang verkrijgbaar zou zijn zou ik het direct kopen. Je hebt dan allerlei apps (bv. goodreader) die direct kunnenn synchroniseren.

  Bestand voor bestand via de Seagate-app schiet niet op.

 16. Eventjes iets duidelijk maken:

  De hardeschijf werkt hetzelfde als Air Sharing en dergelijke apps. Maar dan op afstand. Mocht je dus veel bestanden hebben voor je werk en deze onderweg even willen checken. Dan kan dat via WiFi. Je kan er geen apps opzetten en de mogelijkheid dat je dit apparaat met je iOS device kan verbinden is niet echt een killer feature. Ik bedoel, heb je echt zo veel films? Je kan alleen bij je bestanden via de Seagate app. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan :).

 17. @Nick Bouwhuis: Ik zou het op de volgende manier gebruiken:

  PC [synctViaUSBMet] GoFlex
  iPad app (bv. Goodreader) [SynctViaWebdavMet] GoFlex

  Volgens mij is dat een van de weinige manieren om je GoodReader apps te syncen met je PC, zonder Dropbox te gebruiken (kan niet voor bedrijfsdata) of zelf een server te runnen (gaat niet op mijn bedrijfslaptop).

  Of heeft iemand een betere manier?

 18. Weer een goede stap in de richting van awesomeness zou ik zeggen.

 19. Weet iemand of DropBox veilig genoeg is om privé documenten in op te slaan? Of is het mogelijk dat documenten toch online lekken en dus te lezen zijn voor anderen?

 20. Of je nou een ipod classic met 160 Gb koopt voor €229,00 of een Goflex voor €141,=.

  Lijkt me de Goflex toch niet helemaal zo’n verkeerde keuze.

  (340 Gb meer ruimte en meer toepassingsmogelijkheden).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.