Seagate GoFlex Satellite: externe harde schijf voor de iPad

De Seagate GoFlex Satellite zorgt via een eigen iPad-applicatie dat er WiFi-verbinding is tussen beide apparaten. Zo kun je maximaal maar liefst 500 GB aan bestanden uitwisselen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

goflex seagateDe Seagate GoFlex Satellite is een vanochtend aangekondigde 500 gigabyte grote externe harde schijf die je aan kan sluiten op de iPad, iPhone of iPod touch. Je hoeft de minuscule zwarte schijf echter niet via een kabel op de tablet aan te sluiten. De GoFlex Satellite heeft Wi-Fi ingebouwd en via een aparte applicatie kun je bestanden met iOS-apparaten uitwisselen. De standby-tijd van de harde schijf is 25 uur en hij overleeft 4 uur aan video streamen. Echter… er hangt een stevig prijskaartje aan vast.


Seagate wil de GoFlex Satellite in de markt zetten voor 200 dollar (ongeveer 141 euro). De bijbehorende app, GoFlex Access, is echter gratis. Die biedt de mogelijkheid films te streamen op je iPhone en andere soorten bestanden uit te lezen, al maakt de beschrijving in de App Store niet duidelijk of daar bijvoorbeeld ook Word-documenten en PDF-documenten tussen zullen zitten. Je kan ze in ieder geval delen, maar over openen in de applicatie wordt niet gerept. Wel staat vast dat je van de foto’s op de harde schijf een slideshow met muziek kan maken. Ook kun je er muziek vanaf streamen met albumhoezen.

Downloaden: GoFlex Access (gratis)

goflex zijkant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 mei 2011 om 17:46
Categorie
Accessoires
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.