Seagate brengt externe harde schijf voor de iPhone uit

Seagate brengt een maar liefst 500 GB grote harde schijf uit voor de iPhone en iPod touch. Die kun je niet per snoer aan de Apple-producten hangen, maar communiceert via WiFi.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

goflex lifestyleDe Seagate GoFlex Satellite is een vanochtend aangekondigde 500 gigabyte grote externe harde schijf, die je aan kan sluiten op de iPhone, iPod touch of iPad. Je bevestigt de minuscule zwarte schijf echter niet via een kabel aan de telefoon. De GoFlex Satellite heeft Wi-Fi ingebouwd en via een aparte applicatie kun je bestanden van en naar de apparaten uitwisselen. De standby-tijd van de harde schijf is 25 uur en daarmee kan hij 4 uur video streamen. Er hangt echter wel een stevig prijskaartje aan vast.


Seagate wil de GoFlex Satellite in de markt zetten voor 200 dollar (ongeveer 141 euro). De bijbehorende app, GoFlex Access, is echter gratis. Die biedt de mogelijkheid films te streamen op je iPhone en andere soorten bestanden uit te lezen, al maakt de beschrijving in de App Store niet duidelijk of daar bijvoorbeeld ook Word-documenten en PDF-documenten tussen zullen zitten. Je kan ze in ieder geval delen, maar over openen in de applicatie wordt niet gerept. Wel staat vast dat je van de foto’s op de harde schijf een slideshow met muziek kan maken. Ook kun je er muziek vanaf streamen met albumhoezen.

Downloaden: GoFlex Access (gratis)

goflex zijkant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.