Scosche myTrek: hartslagmonitor voor de iPhone

Scosche heeft een hartslagmonitor voor de iPhone ontwikkeld, die via Bluetooth communiceert met een app. Het komt deze zomer op de markt.

scosche mytrekEr zijn diverse sportapps en -accessoires voor de iPhone, maar als je je hartslag wilt meten tijdens het sporten is de keuze nog niet zo groot. Het consumentenmerk Scosche is nu van plan rond de zomer een Bluetooth-hartslagmeter op de markt te brengen, die $149 gaat kosten. Het accessoire synchroniseert de metingen met de gratis myTrek-applicatie (nog niet beschikbaar) zodat je je sportactiviteiten beter kunt afstemmen op signalen van je lichaam.

De myTrek bevestig je met een elastische band met klittenbandsluiting om je bovenarm. Na het koppelen via Bluetooth gaat de myTrek metingen doorsturen naar je iPhone. Er zal eerst een kalibratie plaatsvinden op basis van je leeftijd, geslacht, gewicht en rusthartslag. Op basis van je geplande activiteiten (bijvoorbeeld hardlopen of fietsen) kun je je training plannen. De app kan in combinatie met de myTrek ook gesproken instructies geven wanneer je hartslag een bepaalde waarde passeert. Je kunt tijdens het sporten muzieknummers kiezen en via de armband het afspelen van muziek bedienen. Net als bij een headset kun je nummers overslaan, spelen en pauzeren en het volume van de muziek aanpassen.

Na afloop van je sportprestatie zie je de voortgang en de verbruikte calorieën. Alle gegevens kun je later nog eens raadplegen.

Wie liever niet tot de zomer wil wachten, kan overigens ook zijn of haar hartslag meten met iPhone-apps. Instant Heart Rate schijnt met de iPhone-flitser door je vinger en bepaalt zo de hartslag. Deze app kost €0,79.

En iPhone Heart Monitor gebruikt de microfoon van de iPhone om je hartslag te bepalen. Deze applicatie is inmiddels verkrijgbaar in de App Store voor €2,39.

Sportfabrikant Adidas heeft met miCoach (iPhone-app) een vergelijkbaar systeem als Scosche. Hiervoor is de aanschaf van de miCoach Pacer noodzakelijk (adviesprijs €120,-).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2011, 16:02
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, scosche, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.