Scoreloop verbreedt sociale gamescommunity voor de iPhone

Scoreloop stelt ontwikkelaars in staat om zich aan te melden en zo hun spellen sneller te verkopen. Scoreloop biedt mogelijkheden voor universele highscores, sociae features en kruisverkoop.

logo Scoreloop CommunityScoreloop lanceert een community voor gamers die aanwezigheid op het web combineert met sociale spellen op de iPhone. Anderen zien geld in het maken van spellen, Scoreloop uit Munchen daarentegen probeert geld te krijgen van spelontwikkelaars. Het bedrijf lanceert een SDK voor spelontwikkelaars die ervoor zorgt dat de spellen makkelijker blijven plakken in het geheugen van de gebruiker. De mogelijkheden voor het creëren van aanwezigheid van jij als ontwikkelaar wordt met deze kit gestimuleerd.

Eenmaal de SDK geinstalleerd geeft het de ontwikkelaars de mogelijkheid om snel een community op te zetten voor de fans van de gemaakte spellen. Het mooie van het systeem is dat de community deel uitmaakt van de grotere Scoreloop-community en het ontwikkelaars in staat stelt om kruisverkoop mogelijk te maken. Zo kun je dus je spellen via een makkelijke manier aan de man brengen.

highscores Scoreloop

Mark Pincus van Zynga vertelde in een interview dat het steeds moeilijker wordt om een spel op te laten vallen tussen de nu al 13.000 aanwezig spellen in de App Store. Echte gamers proberen een heleboel spellen uit, maar sociale elementen zoals highscore, multiplay en kruisverkoop kunnen ervoor zorgen dat de spellen vaker verkocht worden en ook langer gespeeld worden. Deze opties biedt Scoreloop. Voor spellen met In-App verkopen is dit erg interessant.

Scoreloop heeft tevens de mogelijkheid voor ontwikkelaars om Push-notificaties toe te passen. Makkelijk te gebruiken voor multiplayer-spellen. De community die een ontwikkelaar aanmaakt bevat een website waar gebruikers vrienden kunnen aanmaken, avatars kunnen uploaden, extra opdrachten voor multiplayer spellen kunnen doen. Het systeem kan vrienden op Facebook vinden en deze uitnodigen voor de Scoreloop-community. Natuurlijk kan de community ook gebruikt worden om nieuwe spellen te ontdekken.

Scoreloop developers

Scoreloop wil zelf ook een iPhone-applicatie lanceren om zo spelers te verbinden aan de sociale spellen op de iPhone. Deze applicatie kan gebruikt worden om toegang te krijgen tot alle spellen in de Scoreloop community. Het bedrijf is op dit moment niet de enige. Aurora Feint, Geocade en ngmoco zijn ook bedrijven die sociale aspecten en highscorelijsten voor ontwikkelaars aanbieden.

Het systeem gaat uit van loyaliteit dat verkregen kan worden via ‘munten’. Die kun je verdienen door spellen te spelen, vrienden toe te voegen of spellen te downloaden. Deze munten kun je dan weer uitgeven bij multiplayer spellen of andere features van de community. Je kunt ook munten kopen, maar dan ontvangt Scoreloop samen met de ontwikkelaar een percentage daarvan.

Scoreloop biedt ook meetinsttrumenten aan. Als meerdere gebruikers uit een bepaald moment het spel verlaten dan kan Scoreloop dat aan de ontwikkelaars laten weten. De ontwikkelaar dient het probleem dan alleen nog maar te verhelpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2009, 18:30
Categorie Apps
Onderwerpen community, highscore, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.