iPhone 3GS een flop volgens Nokia

Nokia medewerker Mark Loughran vind de iPhone 3GS een slechte smartphone. De camera zou gebruikers ervan weerhouden om een goede smartphone te kopen. HIj zegt dat de N97 daar een beter keus voor is.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Nokia vs AppleNokia ‘schiet’ op Apple’s iPhone 3GS. Of beter gezegd: Mark Loughran, die UK managing director is bij Nokia degene die kritiek heeft. Loughran zegt dat de nieuwe iPhone 3GS van Apple een flop is; het toestel is een evolutie in plaats van een revolutie. De prijs-prestatie verhouding is een teleurstelling voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe smartphone, meent Loughran. Hij klaagt onder andere over de slechte prestaties van de nieuwe 3,2 megapixel camera die de iPhone 3GS heeft. Deze ontwikkeling was te laag vergeleken met de oude camera van 2 megapixels.

Daarnaast is het ontwerp en de kleuren van de nieuwe iPhone 3GS überhaupt niet veranderd. Een veel betere smartphone doet ons, volgens Loughran, herinneren aan een apparaat uit het huis van Nokia, in dit geval de N97. Alleen de superieure camera uit N97 zou al duidelijk aan kunnen tonen dat de iPhone 3GS niet voldoet.

De Nokia-manager mag natuurlijk een mening hebben, maar waarom zijn er dan in de eerste drie dagen een miljoen iPhones verkocht? Toevallig stond hier laatst op iPhoneclub al een gedetailleerde vergelijking tussen de iPhone van Apple en de N97 van Nokia. Hieruit bleek ook dat de Nokia toch echt gebreken had volgens Michael Sherlock.

Misschien dat de kwartaalresultaten van Apple Loughrans mening kunnen aanscherpen, dat de iPhone toch wel iets goed moet doen om deze omzet te halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2009, 11:28
Categorie Apple
Onderwerpen apple, nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.